16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘofer amendat pentru că a aruncat deșeuri în zona râului Jiu

Șofer amendat pentru că a aruncat deșeuri în zona râului Jiu

Polițiștii locali au desfășurat miercuri o acțiune de verificare a respectării normelor privind păstrarea curăţeniei albiilor râurilor şi a cursurilor de ape ce traversează municipiul Târgu Jiu, respectiv Amaradia, Jiu și Șușița.

„Ca urmare a acestei acțiuni, polițiștii locali au depistat un conducător auto în timp ce transporta deșeuri cu o autoutilitară. El urma să le depoziteze în zona Termocentralei din apropierea râului Jiu. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei. Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu anunță că nu tolerează acțiunile celor care nu respectă normele de protecția mediului. Amenzile sunt stabilite la nivelul maxim prevăzut de actele normative date în competență. Mulțumim tuturor cetățenilor care sesizează aceste aspecte. Le transmitem celor care aruncă gunoaiele la întâmplare că nu numai polițiștii locali stau cu ochii pe ei, ci și cetățenii care își doresc un oraș curat“, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Încă o persoană amendată

De asemenea, polițiștii locali au verificat zona albiei râului Amaradia de lângă Târgu Jiu, unde s-a anunțat că un șofer a aruncat deșeuri. La fața locului au fost depistate cantități însemnate de deșeuri. Este vorba de resturi provenite din construcții, deșeuri menajere, deșeuri textile, plastice, resturi vegetale. A fost identificat deținătorul autoutilitarei din care au fost descărcate resturile provenite. S-a constatat că o parte din deșeuri au fost aruncate de o persoană care locuiește în zona respectivă. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei. Persoana amendată și-a luat angajamentul că va aduce terenul la stadiul inițial, în cel mai scurt timp. Acesta a declarat că va ridica deșeurile și prin salubrizarea corespunzătoare a zonei afectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS