11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova a dat startul la cumpărarea a 46 de autobuze electrice

Primăria Craiova a dat startul la cumpărarea a 46 de autobuze electrice

Primăria Craiova a dat startul licitaţiei pentru achiziţionarea a 46 de autobuze electrice, 46 staţii de încărcare lentă şi 11 staţii de încărcare rapidă. Municipalitatea a publicat marţi anunţul în sistemul electronic de achiziţii publice, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 14 august. Potrivit documentului, valoarea estimată a contractului este de peste 135 de milioane de lei(circa 28,5 milioane de euro), fără TVA, iar procedura de achiziţie este licitaţia deschisă, împărţită în două loturi.

Contractul se va semna dacă vin banii

Primul presupune achiziţionarea a 16 autobuze cu sistem de propulsie electric cu lungimea de circa 18 metri, a 16 staţii de încărcare lentă şi a 4 staţii de încărcare rapidă în cadrul proiectului “Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public cu autobuzul în municipiul Craiova MOTRIC-A”. Al doilea lot presupune achiziţionarea a 30 de autobuze cu sistem de propulsie electric cu lungime de circa 12 metri, a 30 staţii de încărcare lentă şi a 7 staţii de încărcare rapidă în cadrul proiectului “Înnoirea parcului de vehicule de transport public urban- Achiziţia de autobuze noi – Faza 1“.


„Proiectele vor fi finanțate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.1 Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană şi a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 90747 din 17.05.2019(…)Prezenta procedură de atribuire este iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive în sensul că încheierea contractului/ contractelor de achiziţie publică este condiţionată de alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului/ contractelor facîndu-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice“, se arată în anunţul publicat de Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS