17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchisoare pe viaţă pentru celebrul traficant de droguri „El Chapo“

Închisoare pe viaţă pentru celebrul traficant de droguri „El Chapo“

Închisoare pe viaţă pentru interlopul mexican Joaquin Guzman, cunoscut și ca „El Chapo”. Asta au cerut procurorii, după ce liderul cartelului de droguri Sinaloa a fost acuzat de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.400 de tone de cocaină și heroină, informează Agerpres.

„În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa“. Acest lucru a fost subliniat de Parchet în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan.

„El Chapo“, într-o închisoare ultrasecurizată

Potrivit Ministerului Public, „El Chapo“ este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.400 de tone de cocaină. Peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină. De când a fost extrădat din Mexic, în ianuarie 2017, „El Chapo” este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC). Acesta are 62 de ani

În 12 februarie, el a fost declarat vinovat pentru 10 capete de acuzare. Decizia a fost luată după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor.

„El Chapo” ar urma să-şi afle pedeapsa pe 17 iulie. În lipsa unei surprize, ar trebui să fie condamnat la închisoare pe viaţă, mai informează Agerpres.ro.

Autor: Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS