Acasă Actualitate Boicotul din CSM. Ce spun foştii membri: „Nu dosarele disciplinare sau penale...

Boicotul din CSM. Ce spun foştii membri: „Nu dosarele disciplinare sau penale rezolvă disensiunile”

-

Câţiva dintre foştii membri CSM precizează că dialogul este singurul care poate duce la dizolvarea blocajului şi a disensiunilor create în consiliu după boicotul din ultimele săptămâni şi nu dosarele disciplinare sau penale, în vreme ce alţii consideră că trebuie să existe o răspundere.

Judecătorul Horaţius Dumbravă subliniază că dialogul între actualii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii este imperativ pentru a putea ieşi din blocajul creat, potrivit Monitorul Justiţiei.

„Sistemul judiciar a trecut aceşti ani şi trece, în momentul de faţă, prin frământări vizibile. Parcă niciodată nu au fost atâtea tensiuni în interiorul sistemului judiciar, aşa cum putem consemna de la, aproximativ, jumătatea anului 2017 pană acum: tensiuni între generaţii, între grade diferite de instanţe sau/si parchete, între judecători şi procurori. Cel care trebuie să gestioneze astfel de momente dificile, cu implicaţii ce pot avea consecinţe grave negative pe termen mediu şi lung cu privire la întreg sistem judiciar este, evident, Consiliul Superior al Magistraturii. (…) În momentul în care disensiunile apar între membrii CSM, între cele două secţii sau între o minoritate şi o majoritate a unei secţii, este dificil pentru însuşi CSM să poată gestiona frământările de care pomeneam anterior”, a spus Horaţius Dumbravă, fost preşedinte CSM.

Magistratul a atras atenţia că, dacă membrii din Consiliu nu optează pentru dialog ca unica soluţie de rezolvare a disensiunilor, acestea se pot acutiza.

„Nu, nu e o soluţie de a deschide dosare disciplinare sau penale unor membri CSM. Asta e opinia mea personală, bazată însă pe ceva experienţă în acest sistem, inclusiv ca membru CSM. Nu dosarele disciplinare sau penale rezolvă disensiunile din interiorul unei instituţii. Ce s-ar întâmpla dacă majoritatea membrilor CSM ar avea astfel de dosare disciplinare sau penale pentru simplul motiv că nu au reuşit să dialogheze, să găsească căi de a rezolva disensiunile dintre ei?”, a mai punctat judecătorul.

Articol integral pe Mediafax.ro

Autor:Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS