Acasă Actualitate Maria Piţurcă, procuroarea care a intervenit în cazul Sorinei, pusă sub urmărire...

Maria Piţurcă, procuroarea care a intervenit în cazul Sorinei, pusă sub urmărire penală

-

Maria Piţurcă, procuroarea care a intervenit în cazul Sorinei, a fost pusă sub urmărire penală. Procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor au luat această decizie, scrie Mediafax. Aceasta este acuzată că ar fi bruscat fetiţa din Baia de Aramă. Şi managerul de caz din DGASPC Mehedinţi este urmărit penal.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri, amânarea pentru joi a deciziei privind suspendarea procuroarei Maria Piţurcă. Aceasta a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia sa adoptivă.

S-au dispus verificări la Curtea de Apel Craiova

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Aceste verificări se referă la modul în care procurorul din acea structură a intervenit în cazul fetiţei. Astfel, procurorii de la Secţia de anchetă efectuează verificările.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii la finele lunii iunie din casa în care a fost crescută de un asistent maternal. Acest lucru s-a întâmplat după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!”. Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Localizarea AML, activă pentru apelurile de urgență

Cetățenii care sună la numărul de urgență 112 de pe smartphone beneficiază de tehnologia Advanced Mobile Location (AML). Facilitatea a fost implementată...

Craiova: Înscrieri online a candidaților pentru profesia militară

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului militar zonal Dolj, activitatea de recrutare de la distanță, în vederea înscrierii...