Acasă Actualitate Apple face „curățenie” în gama de laptop-uri

Apple face „curățenie” în gama de laptop-uri

-

Apple face „curățenie” în gama de laptop-uri. Acesta elimină unele modele și ieftinesc altele.

Pentru vara aceasta sunt pregătite două modele de MacBook: unul de tip Pro cu ecran mai mare şi unul Air cu o tastatură nouă, însă în anticiparea acestor lansări, compania a decis să modifice puţin oferta de produse.

Apple:Preț scăzut și upgrade la monitor pentru MacBook Air

Modelul MacBook Air cu ecran Retina, lansat anul trecut, a scăzut în preţ şi a primit un upgrade de monitor. Acesta beneficiază acum de un panou cu tehnologia TrueTone, care schimbă temperatura de culoare în funcţie de lumina ambientală, pentru o experienţă de vizualizare mai plăcută. Acesta porneşte acum de la 1.100 dolari, în timp ce pentru programul Back to School, studenţii şi profesorii îl pot cumpăra de la 999 dolari, informează go4it.ro

Upgrade și pentru MacBook Pro cu diagonala de 13”

MacBook Pro de 13” a primit nişte modificări în ofertă. Varianta fără touchbar a fost eliminată complet, în timp ce modelul de bază porneşte acum de la un procesor Intel Core i5 din generaţia a opta quad-core, faţă de cel dual-core de până acum. Preţul de 1.300 dolari a rămas neschimbat, în ciuda upgrade-urilor, însă prin programul Back to School, cei care sunt eligibili îl pot cumpăra cu 100 de dolari mai ieftin.

Pentru modelul MacBook Pro de 15”, un upgrade la un SSD de 4 TB faţă de configuraţia de bază costă acum 1.600 de dolari în loc de 3.000, un upgrade de 2 TB costă 800 în loc de 1.200, în timp ce SSD-ul de 1 TB costă acum 400 dolari în loc de 600. În cazul variantei de 13”, un upgrade de 4 TB costă acum 1.400 faţă de 2.800 în trecut.

Apple renunță totuși la un model

Modelul la care Apple a renunţat este cel mai mic şi mai subţire model din familia sa de produse: MacBook-ul simplu. Acesta, echipat cu ecran de 12”, tastatură Butterfly şi un singur port USB, folosit şi pentru alimentare cu energie, a făcut parte din oferta Apple încă din 2015, însă în urma lansărilor MacBook Pro şi MacBook Air cu ecran Retina, acest model era prea scump şi prea limitat în capabilităţi. Astfel, Apple a decis să renunţe complet la acest model, urmând probabil să lanseze cândva în viitor un nou MacBook adaptat la nevoie utilizatorilor.

Motivul pentru care aceste upgrade-uri sunt atât de scumpe este faptul că stocarea este integrată pe placa de bază a dispozitivelor, pentru a putea păstra dimensiunile reduse ale computerelor. Astfel, fiecare computer cu upgrade-uri este făcut pe comandă.

Autor: Aurelian marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Bancul zilei

Ion pleacă în concediu, în străinătate, iar la plecare Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. La întoarcere, Ion, care...

MITLIV vine în sprijinul clienţilor

MITLIV se adaptează recomandărilor autorităţilor în combaterea pandemiei COVID-19 şi vine în sprijinul clienţilor interesaţi să achiziţioneze materiale de construcții printr-un sistem de preluare...