15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIBM vrea ceas care poate fi transformat în telefon sau tabletă

IBM vrea ceas care poate fi transformat în telefon sau tabletă

Compania multinațională pentru tehnolgia informației, IBM, nu renunţă la proiectarea de dispozitive inovatoare pentru consumatori.

Un brevet pentru un dispozitiv de purtat care îşi poate transforma ecranul dintr-unul de ceas într-unul de telefon sau chiar de tabletă, este înregistrat și aprobat de LetsGo Digital.

IBM: ceas revoluționar cu 3 display-uri

Prototipul prevede un ceas cu un corp ceva mai gros, care găzduieşte sub ecranul principal mai multe ecrane similare. Fiecare panou în parte are laturi de 3 pe 2, având posibilitatea de a extinde ecraul până la o dimensiune totală de 12 pe 8.

Gigantul american numeşte acest conceptVariable display size for an electronic display device.

Cum arată conceptul și cum se va putea utiliza

Dispozitivul va deschide pe rând încă trei panouri pentru realizarea unui ecran mai apropiat de dimensiunile unui smartphone, sau încă șapte panouri pentru realizarea unei întregi tablete.

În modul tabletă, dispozitivul va putea fi folosit cu două mâini, iar acesta ar putea fi conectat la tastatură şi mouse pentru operare de tip desktop. Interfaţa dispozitivului se schimbă în funcţie de cazul de utilizare, cu pictograme de diverse mărimi şi spaţiu din ce în ce mai mare pe ecranul principal.

IBM ar vrea, dar tehnologia nu permite realizarea ceasului

Această tehnologie nu va fi implementată prea curând în produsele sale proprii.Tehnologia din prezent nu este tocmai gata pentru un astfel de produs. Ceasurile inteligente oferă o durată de utilizare destul de scurtă chiar şi cu un singur display, dar cu alte şapte pe lângă. Chiar şi tehnologia care permite ascunderea şi montarea display-urilor extra pare să fie extrem de complexă şi fragilă, odată ce este pusă în mâna utilizatorilor de rând, informează go4it.ro

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS