16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeutsche Bank concediază 18.000 de angajați

Deutsche Bank concediază 18.000 de angajați

Deutsche Bank a început programul concedierilor din Londra şi New York, la doar câteva ore după ce planul drastic de restructurare la nivel global a fost anunţat, informează Mediafax.

Banca nemțească nu a reuşit să îşi revină după criza financiară din 2008. Din cauza preţurilor acţiunilor în scădere, directorul executiv al companiei, Christian Sewing, a decis să închidă divizia care se ocupă de vânzări şi tranzacţii. De asemenea, Sewing a decis reducerea şi a altor întreprinderi ale instituţiei.

Deutsche Bank concediază în masă în Londra și New York

Cele mai mari tăieri de personal vor avea loc în Londra, iar conducerea Deutsche Bank este aşteptată să reducă în jur de 5% din forța de muncă.

La New York, sute de angajaţi au fost chemaţi la cantina sediului Deutsche Bank de pe Wall Street pentru a-şi afla soarta. Angajaţii au fost văzuţi plecând cu plicuri mari albe, iar personalul unui bar irlandez din apropiere se aşteptau ca angajaţii concediaţi să „se strângă” în incinta barului în următoarele ore.

Concedierile au început în Sydney şi Hong Kong

„Sacrificarea” angajaţilor a început pe continentul asiatic, la scurt timp după ce concedierile au fost anunţate într-o duminică după-amiază, în Europa. Un operator de capital propriu din Hong Kong a declarat pentru Reuters că atmosfera era sumbră în timp ce oamenii erau chemaţi individual la şedinţe.

„Am încercat să concurăm în aproape fiecare piaţă bancară. Din păcate multe resurse au fost canalizate către întreprinderi în care nu concuram pentru a câştiga. Multe departamente ale companiei au fost o povară pentru mulţi ani”, a adăugat Sewing, director executiv al D.B

Deutsche Bank este o companie multinațională care se ocupă de servicii financiare încă din 1881 și operează în 58 de țări. Începând cu aprilie 2018, Deutsche Bank este a 15-a cea mai mare bancă din lume pe total active.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS