13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe admiterea la Universitatea din Craiova

Începe admiterea la Universitatea din Craiova

De astăzi, 8 iulie, începe admiterea la Universitatea din Craiova la patru dintre facultăţi. Vor debuta înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Ştiinţe Sociale, Facultatea de Mecanică și la Facultatea de Horticultură.
De asemenea, pe pe 10 iulie, îşi deschide porţile Facultatea de Inginerie Electrică. Pe 12 iulie, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pe 13 iulie, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Pe 15 iulie își deschid porțile alte patru facultăți

Celelalte facultăţi, respectiv, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Litere, Facultatea de Drept, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică şi Facultatea de Agronomie încep înscrierea candidaţilor pe 15 iulie.


Universitatea din Craiova pune la dispoziţia candidaților 2900 locuri la licență-buget ți 1680 locuri-buget la master. La taxă, candidaţii pot opta pentru unul dintre cele 2692 de locuri la licenţă şi 1260 locuri la master. Locurile sunt disponibile la 97 de programe de licență și 92 de programe de master. La fiecare facultate sunt afişate specializările, dar şi domeniile în care pot activa absolvenţii.


Din acest an universitar, absolvenţii liceelor din mediul rural au 91 locuri speciale la buget.Universitatea din Craiova oferă şi programe de studii universitare la formele deînvăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) şi/sau la distanţă (ID).

Pe perioada studenţiei, cursanţii pot beneficia şi de o serie de burse. Universitatea din Craiova oferă burse de performanţă, burse de merit, burse sociale. De asemenea, studenţii pot beneficia şi burse speciale cum ar fi bursa „Formul Carierei” sau bursa INCESA.

Universitatea din Craiova este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang. După evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 Universitatea din Craiova a primit  Gradul de încredere ridicat

Universitatea din Craiova derulează parteneriate strategice şi operaţionale cu reprezentanţi ai mediului socio-economic şi cultural. Parctica studenţilor este asigurată la IMM-uri, companii multinaţionale, bănci, instituţii publice, muzee, teatre.

Condiţiile de admitere şi calendarul pentru înscrieri la fiecare facultate se găsesc pe site-ul Universităţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS