10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGara Fluvială din Cetate, distrusă de copaci doborâţi de furtună

Gara Fluvială din Cetate, distrusă de copaci doborâţi de furtună

Festivalul Divan Film care se organiza în comuna doljeană Cetate şi în Craiova a fost anulat după ce un copac a căzut şi a distrus clădirea Gării Fluviale din Cetate. Aici aveau loc în fiecare an proiecţiile de film. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a festivalului.

„Din păcate, nu am revenit cu veștile bune pe care le pregăteam. Pe malul Dunării a avut loc noaptea trecută o furtună care a distrus Gara Fluvială, spațiul nostru principal de proiecții și dezbateri. Până ne regrupăm și găsim alte soluții, anunțăm cu părere de rău că Divan Film Festival nu va mai avea loc anul acesta la Craiova și Cetate, în perioada 9-18 august, așa cum anunțasem. Ne pare rău“, se arată în anunţ.

Reprezentantul Fundaţiei pentru Poezie Mircea Dinescu, Sergiu Vasilov, a declarat pentru GdS că doi plopi au căzut pe clădirea Gării Fluviale. Aceştia au distrus acoperişul şi structura de lemn din interior.

„Era vorba de o structură din lemn, tradiţională. Nu vom avea timp să reparăm până la începerea festivalului, aşa că am decis să-l anulăm“, a explicat Vasilov

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS