13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalifornia este în stare de urgenţă

California este în stare de urgenţă

California este în stare de urgenţă după cel mai mare cutremur din ultimii 20 de ani. Guvernatorul, Gavin Newsom, a declarat stare de urgență și a avertizat locuitorii să fie atenți la posibile noi cutremure, potrivit dailycaller.com.
Autoritățile au cerut, de-asemenea, o declarație a stării de urgență din partea președintelui, ceea ce ar debloca fondurile federale pentru susținerea comunităților afectate.

Între timp, continuă evaluarea daunelor provocate de cutremurul de sâmbătă cu magnitudinea de 7,1 grade și au fost emise avertismente legate de posibilitatea unor noi cutremure în regiune.

Previziunile experţilor

California este în stare de urgenţă
California este în stare de urgenţă

Experții au avertizat că teritoriul din sudul Californiei ar putea fi afectat de cutremure semnificative din nou în viitorul apropiat.

Există o șansă de 1 la 10 ca un alt cutremur cu magnitudinea de 7.0 să lovească zona în următoarea săptămână.
Cutremurul a fost cel mai puternic care a lovit regiunea din 1999, provocând mai multe pagube și două incendii de case. Din fericire cutremurul a fost destul de departe de falia San Andreas. „Orice impact asupra faliei va fi minim. În ceea ce privește probabilitatea ca un cutremur de 5.0 să lovească, aceasta se apropie de 100%,” a declarat seismologul California Institute of Technology Lucy Jones reporteri, potrivit Los Angeles Times.

Locuinţe distruse

Cele două cutremure recente au fost cele mai puternice din regiune, din anul 1994, când un cutremur de 6.7 a lovit valea San Fernando, cauzând 57 de morți și daune în valoare de miliarde de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS