11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate6 alimente pe care să nu le consumi după 30 de ani

6 alimente pe care să nu le consumi după 30 de ani

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, crește riscul de a dezvolta anumite boli, potrivit clicksanatate.ro. O alimentație sănătoasă joacă un rol important în prevenirea cancerului, diabetului zaharat și bolilor de inimă. Iată ce alimente trebuie să eviți!

  1. Iaurt cu fructe

Deși sunt mediatizate ca fiind sursă de sănătate, iaurturile cu fructe care se găsesc pe rafturile magazinelor sunt bogate în zahăr, coloranți, conservanți, agenți de îngroșare (amidonuri modificate, gelatină), arome sintetice.

Asociația Americană a Inimii recomandă 38 g de zahăr pe zi pentru bărbați și 25 g pe zi pentru femei. În locul acestor iaurturi, consumă iaurt simplu sau grecesc amestecat cu fructe proaspete sau uscate.

2. Soia

Este o sursă vegetală controversată din cauza modificărilor genetice. Chiar dacă numeroase cercetări au arătat că aceasta ajută la scăderea nivelului de colesterol și este benefică pentru femei (dacă nu au existat cazuri de cancer mamar în arborele genealogic), este mai puțin recomandată bărbaților din cauza conținutului de fitoestrogeni.

3. Anumiți pești

Până la 70% din peștele pe care îl găsim în magazine (crap, caraș sau păstrăv) este peşte de crescătorie.

Acesta este hrănit cu furaje nu tocmai sănătoase. De aceea, peștele de captură pare a fi mai sănătos decât cel de cultură.

4. Pâine albă

Pâinea albă nu aduce niciun aport nutritiv organismului. Potrivit unei cercetări prezentate la Congresul European împotrivă Obezității desfășurat la Sofia, oamenii de știință spus că persoanele care consumă trei felii de pâine albă pe zi au un risc crescut de a deveni supraponderale, în comparație cu cei care nu mănâncă pâine.

5. Suc de fructe

Mulți dintre noi cred că sucul de fructe este la fel de sănătos ca și fructul. Lucrurile nu stau deloc, spun specialiștii.

Fibrele, cât și o mare parte dintre vitaminele și antioxidanții din fructele proaspete, se pierd în timpul procesului de preparare a sucurilor. Ceea ce rămâne reprezintă o mare cantitate de fructoză.

6. Popcornul la microunde

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să ne gândim mai mult la cum să ne protejăm de declinul cognitiv. Menținerea activă a creierului învățând lucruri noi și jucând tot felul de jocuri și făcând puzzle-uri are un un rol important.

Un aliment deosebit de dăunător pentru creier este popcornul la microunde. Conține grăsimi, care afectează memoria, distrugând literalmente celulele, inflamând creierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS