10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinți: Cod portocaliu de vijelii

Mehedinți: Cod portocaliu de vijelii

Începând cu ora 18.00, judeţul Mehedinți se va afla sub incidenţa avertizării meteorologice COD PORTOCALIU, valabilă până mâine dimineață, la ora 6.00, ce vizează intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.


Pentru gestionarea optimă a posibilelor efecte generate de manifestarea fenomenelor meteorologice prognozate, la sediul ISU Drobeta va fi activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, din care fac parte reprezentanţi ai tuturor structurilor MAI şi SGA Mehedinți, dar și grupa operativă a inspectoratului.

Ce trebuie să facă cetățenii


La nivelul tuturor subunităţilor de pompieri au fost dispuse măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui răspuns imediat în cazul înregistrării unor situații de urgență, care ar putea pune în pericol viața semenilor și a animalelor, dar și pentru limitarea efectelor produse.
În situaţia manifestării vântului puternic şi a căderilor de grindină, ISU cetăţenilor să se adăpostească în spaţii închise care să le asigure protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.


Totodată, ISU recomandă populaţiei să cureţe sanțurile și rigolele din apropierea locuinţelor pentru facilitarea scurgerii normale a apei pluviale.

Pentru mai multe informaţii utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, descărcaţi aplicaţia DSU din Google Play Store şi AppStore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS