Acasă Actualitate 7 iulie - Ziua Justiției

7 iulie – Ziua Justiției

-

Ziua Justiţiei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii iulie, respectiv la 7 iulie anul acesta. A fost instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României, informează Agerpres.

Ziua Justiţiei are menirea de a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept. Ea constituie, totodată, şi un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale.

De-a lungul timpului, cu prilejul acestei zile, Uniunea Juriştilor din România şi/sau Consiliul Superior al Magistraturii au organizat o serie de manifestări. Acestea au inclus seminarii, conferinţe, dezbateri publice. De asemenea, au inclus Zilele porţilor deschise la instituţiile de profil, la care au luat parte magistraţi şi reprezentanţi ai profesiilor juridice liberale – avocaţi, notari publici, consilieri juridici, executori judecătoreşti -, personalităţi ale vieţii publice şi juridice. De asemenea, oficialităţile din domeniu transmit, cu această ocazie, mesaje pe această temă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenii nu se mai aruncă să contracteze credite bancare haotic

În Oltenia, situaţia pe judeţe diferă, în ceea ce priveşte creditele contractate pe final de 2019. În unele judeţe au fost contractate sume mai mari sub forma împrumuturilor. În altele, a scăzut semnificativ valoarea totală a împrumuturilor. Un specialist spune că populaţia şi firmele nu se mai hazardează să împrumute oricum şi oricând credite de la bănci.