Ziua Justiţiei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii iulie, respectiv la 7 iulie anul acesta. A fost instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României.

Ziua Justiţiei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii iulie, respectiv la 7 iulie anul acesta. A fost instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României, informează Agerpres.

Ziua Justiţiei are menirea de a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept. Ea constituie, totodată, şi un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale.

De-a lungul timpului, cu prilejul acestei zile, Uniunea Juriştilor din România şi/sau Consiliul Superior al Magistraturii au organizat o serie de manifestări. Acestea au inclus seminarii, conferinţe, dezbateri publice. De asemenea, au inclus Zilele porţilor deschise la instituţiile de profil, la care au luat parte magistraţi şi reprezentanţi ai profesiilor juridice liberale – avocaţi, notari publici, consilieri juridici, executori judecătoreşti -, personalităţi ale vieţii publice şi juridice. De asemenea, oficialităţile din domeniu transmit, cu această ocazie, mesaje pe această temă.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.