12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur major cu magnitudinea de 7,1 grade produs în California

Cutremur major cu magnitudinea de 7,1 grade produs în California

Cutremur California. Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California. Acest cutremur a avut loc la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunţă Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Seismul s- a produs vineri, la ora locală 20.19 (06.19, sâmbătă, ora României), în zona Văii Searles, în apropierea oraşului Ridgecrest din statul american California, la o zi după un cutremur de 6,4 grade tot în această zonă.

Cel mai puternic cutremur din sudul Californiei

Epicentrul cutremurului a fost la 17 kilometri de oraşul Ridgecrest. De asemenea, la 138 de kilometri de Bakersfield şi la 202 kilometri de Los Angeles, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM). Instituția a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri.

Seismul a fost resimţit până la Las Vegas, cât şi în nordul Mexicului, scrie Mediafax. Dacă magnitudinea preliminară se confirmă, atunci acesta este cel mai puternic seism din sudul Californiei, din în ultimii 20 de ani.

În urma seismului nu au fost momentan semnalate victime sau daune materiale semnificative.

Primul cutremur

Cu o zi înainte, California fusese lovită de un cutremur de 6,4 grade. S-a decretat stare de urgenţă. În zona în care acesta s-a simţit locuiesc circa 20 de milioane de oameni. Pământul s-a mişcat de la Hollywood până în Las Vegas şi chiar peste graniţă, în nordul Mexicului. Cutremurul a avut peste 100 de replici.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri într-o zonă deşertică puţin populată, la circa 200 de kilometri nord-est de Los Angeles, notează sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS