16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Topul numărului de bugetari din administrația locală la mia de locuitori

Topul numărului de bugetari din administrația locală la mia de locuitori

-

Topul numărului de bugetari în toată ţara. La sfârșitul lunii aprilie 2019, la nivelul administrației publice locale erau înregistrate 271.315 posturi ocupate, în cadrul instituțiilor publice finanțate integral din bugetele locale, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP), transmise la solicitarea HotNews.ro.

Bineînțeles, cei mai mulți angajați sunt în administrația publică centrală, în jur de 800.000. Din aceştia, aproape 600.000 se află în instituțiile finanțate integral din bugetul de stat. Pe total, aparat de stat, avem circa 63 de bugetari la mia de locuitori, dacă luăm datele publice cele mai recente.

Pe baza datelor furnizate de Finanțe, am aflat câți bugetari din administrația publică locală sunt la mia de locuitori pe fiecare județ în parte. Vâlcea este judeţul fruntaş. În top 5 se mai află un judeţ din Oltenia. Este vorba despre Gorj.

Top 5 județe cu cei mai mulți

  1. Vâlcea – 19,2 la 1000 locuitori
  2. Tulcea – 19
  3. Sălaj – 19
  4. Gorj – 18,6
  5. Caraș – Severin – 18,4

Top 5 cu cei mai puțini

Bihor – 10,9
Brașov – 11
București – 11
Ilfov – 11,1
Brăila – 11,3 (la egalitate cu Dolj)

Iată cum arată situaţia pe judeţe:

SursaHotnews
Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.