16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo astăzi şi în weekend

Prognoza meteo astăzi şi în weekend

Prognoza meteo astăzi, 5 iulie. Vremea va fi călduroasă la câmpie şi instabilă în sudul ţării şi la munte, unde sunt aşteptate furtuni şi vijelii.

Maximele termice se vor încadra între 25 şi 33 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, scxrie Mediafax. La noapte, cerul va fi mai mult senin în partea de vest a ţării, şi variabil în rest. În estul ţării şi pe litoral sunt prognozate ploi în averse cu tunete şi fulgere. Minimele vor fi cuprinse între 9 şi 22 de grade Celsius.

Vremea pe litoral

Pe litoral cresc azi temperaturile până la 28 de grade Celsius. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, dar după-amiaza şi seara sunt posibile ploi torenţiale de scurtă durată. La noapte cerul se înseninează iar minima va fi de 19 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

În weekend, vremea redevine călduroasă mai ales în zonele de câmpie şi sud-est. Mâine sunt prognozate ploi torenţiale spre seară şi noaptea în nord-vestul ţării. Maxima zilei va fi de 34 de grade Celsius în Lunca Dunării. Duminică, temperaturile diurne vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade Celsius, dar vremea va deveni instabilă la deal, la munte, în vest, centru şi nord, unde sunt prognozate furtuni, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă pot fi însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS