10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCea mai bună țară în care poți locui

Cea mai bună țară în care poți locui

Care este cea mai bună țară în care poți locui? Elveția ocupă primul loc pe lista țărilor cu cele mai bune condiții de trai și de lucru. Această ţară depășeşte Singapore, care a păstrat titlul de cea mai bună țară în care poți locui pentru cinci ani consecutivi, scrie CNBC, citat de Hotnews.

Standardele înalte de trai și salariile competitive sunt factori care au făcut orașele elvețiene locuri căutate de oameni. Însă stabilitatea politică și economică a țării, într-o perioadă de incertitudine la nivel global, a fost un element decisiv care a ajutat Elveția să urce în ierarhia realizată de HSBC Expat.

Anul trecut, Elveția s-a clasat pe locul 8. Asta după ce majoritatea persoanelor care s-au mutat aici din afara țării s-au declarat mulțumiți de climatul economic (80%) și de cel politic (86%). De asemenea, aproximativ 82% din cei care s-au mutat în Elveția pentru a lucra au susținut că standardul de viață este mai ridicat față de țara lor de origine.

Care sunt celelalte două ţări din top

Șapte din zece persoane care s-au mutat în Elveția au afirmat că se bucură de venituri disponibile mari. Media veniturilor este de 111.587 de dolari, mai mare decât cea globală, de 75.966. Iar 70% au spus că locurile în care trăiesc sunt mai curate și 42% că se simt mai sănătoși fizic.

Raportul anului acesta se bazează pe răspunsurile a peste 18.000 de persoane expatriate. Este pentru prima oară în 5 ani când Singapore nu ocupă primul loc. Acum orașul-stat se află pe locul al doilea. Însă, în continuare reprezintă o opțiune foarte bună, mai ales pentru cei care intenționează să se mute împreună cu copiii peste hotare.

În jur de 62% s-au declarat foarte mulțumiți de sistemul educațional din Singapore. Aceştia au afirmat că este mai bun decât cel din propria țară. De asemenea, 69% au menționat oportunitățile pe care sistemul le oferă copiilor. Este vorba, în primul rând, de posibilitatea învățării limbilor străine.

Al treilea loc în clasament a fost ocupat de Canada, țara fiind renumită pentru acceptarea vizitatorilor străini. Spania ocupă primul loc în ceea ce privește bunăstarea mentală a locuitorilor. Cei chestionați au declarat că au văzut îmbunătățiri legate de echilibrul dintre viața profesională și cea personală (67%).

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS