5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoluții la îndemâna oricui pentru arsurile solare

Soluții la îndemâna oricui pentru arsurile solare

Orele petrecute la soare şi lipsa aplicării unei creme cu SPF pot cauza probleme pielii. Există însă soluții pentru arsurile solare. Nu sunt scumpe, ai nevoie de puțin timp să le aplici și dau rezultate bune.

Poți alunga disconfortul dat de senzația de arsură prin aplicarea compreselor reci. Le fel de eficiente sunt și băile călâi cu uleiuri volatile de lavandă sau de melisă (două-trei picături sunt suficiente) sau semințe de ovăz. La final, înlătură excesul de apă tamponându-te cu un prosop pufos din bumbac. Apoi, pulverizează o peliculă cu apă termală. Are un puternic efect calmant, notează clicksanatate.ro.

Creme hidratante cu efect reparator

După aplicarea compreselor reci, aplică pe zonele afectate de arsură o cremă hidratantă care se întinde ușor. La fel de eficiente sunt și emulsiile și loțiunile care se absorb rapid. Optează pentru cele din extracte naturale de tătăneasă (are un puternic efect cicatrizant și calmant), gălbenele (vindecă și tratează bășicile) sau aloe vera (ajută la reducerea disconfortului). În cazul arsurilor mai grave, medicul dermatolog poate indica și o cremă cu 1% hidrocortizon pentru a contracara inflamația.

Ce medicamente poți lua

Arsurile solare în stadiu acut pot fi atenuate cu ajutorul medicamentelor antiinflamatoare. Medicul stabilește doza exactă în caz de febră, dureri musculare sau infecții cu stafilococi (dacă arsura nu e tratată la timp, aceasta se poate suprainfecta).

Atenție! Poți detecta timpuriu un cancer de piele, dacă mergi la medic pentru a face o consultație, mai ales dacă știi că ai o piele sensibilă (și riscul de arsură este mai mare dacă știi că pielea ta se irită mai ușor). Printre modificările care ar trebui să te alarmeze, medicii dermatologi enumeră: sângerarea, descuamarea și modificarea formei și culorii unei alunițe. Razele UV pot provoca schimbări ale celulelor care, în timp, pot duce la cancer de piele.

Ce cremă folosești pentru pielea celor mici

Ca să eviți arsurile, pielea celui mic trebuie protejată cu creme sau cu spray-uri cu SPF. Pentru bebeluși este indicat un factor de protecţie ridicat, de 50+. Indiferent de produsul ales din comerț, trebuie să știi cum îl aplici corect.
Înainte cu 30 de minute de a intra în contact cu soarele, aplică o cremă pe pielea copilului, apoi refă stratul de fotoprotecţie din două în două ore. Dacă mergi la plajă cu el, este indicat să alegi un produs rezistent la apă cu SPF mare, mai ales dacă îi place să se bălăcească. Nu uita să acoperi cu cremă și fața, urechile sau spațiile dintre degete!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS