12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţie! Vreme caniculară şi disconfort termic în toată ţara

Atenţie! Vreme caniculară şi disconfort termic în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo care anunţă vreme caniculară şi disconfort termic în toată ţara, pe parcursul acestei zile.

Meteorologii spun că vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.

Sfaturi pentru a vă proteja împotriva caniculei

Atenţie, perioadele de vreme caniculară şi disconfort termic pot afecta abilitatea corpului de a-și regla temperatura, acesta intrând în insolație. Acesta lucru poate duce chiar la pierderea cunoștinței. De asemenea, temperaturile caniculare pot provoca erupții cutanate, amețeală sau stări de leșin.

Tocmai de aceea, devine tot mai important să vă protejaţi cât de bine puteţi împotriva căldurii.

Hidrataţi-vă permanent

Organismul are nevoie și de puțin ajutor în zilele foarte călduroase. Există mereu un risc de deshidratare, în special dacă vă expuneţi prea mult timp la soare. Deshidratarea poate duce la crampe musculare, dureri de cap și, în cazurile mai severe, leșin. Din acest motiv e foarte important să beţi apă constant și să evitaţi perioadele prea lungi de expunere la soare. Apa e cel mai bun aliat pentru că oxigenează sângele și ajută la reglarea temperaturii organismului.

Consumaţi multe fructe și legume


Căldura poate avea un efect puternic asupra nivelului de energie. Organismul lucrează din greu să-și regleze temperatura, motiv pentru care are nevoie de cât mai multe vitamine. Iar consumul de fructe și legume este cea mai bună cale de a le obține. Fie că e vorba de salate sau sucuri proaspăt stoarse, fructele și legumele sunt o sursă excelentă de substanțe nutritive și vitamine.

Purtaţi haine în culori deschise


Hainele închise la culoare atrag razele ultraviolete, lucru care vă poate face să vă încălziţi foarte repede, în special în zilele toride. Culorile deschise, în special albul, reflectă razele solare și nu rețin căldura, lucru care vă permite să vă mențineţi temperatura în limite normale. De asemenea, este recomandat să faceţi multe dușuri. Pe lângă faptul că vă mențin curat, dușurile vă pot ajuta foarte mult să vă răcoriţi în zilele caniculare. De asemenea, ajută la scăderea temperaturii organismului la un nivel confortabil și ajută la relaxare. Corpurile noastre răspund mai bine la schimbări la nivelul pielii decât la schimbări la nivelul întregului organism. Astfel, dacă răcorim o parte a corpului, circulația sângelui scade și odată cu ea și temperatura pielii.

SursaANM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS