Acasă Actualitate Delegaţie MCV, în România pentru a evalua situaţia justiţiei

Delegaţie MCV, în România pentru a evalua situaţia justiţiei

-

O delegaţie MCV efectuează, începând de astăzi, o vizită în România. Aceasta va evalua situaţia justiţiei din ţara noastră, sctie Mediafax. Reprezentanţii MCV ajung marţi la Bucureşti şi vor avea întâlniri şi cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall, potrivit programului acesteia.

Potrivit agendei ministrului Justiţiei, Ana Birchall, are o întrevedere oficială cu membrii misiunii de evaluare din cadrul MCV. Întâlnirea va avea loc între orele 10:00 – 11:45 şi va fi urmată de un prânz de lucru cu aceştia.

Dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că delegaţia MCV ajunge, în Bucureşti, pentru a avea discuţii cu autorităţile cu privire la situaţia justiţiei din România.

Potrivit raportului MCV din noiembrie 2018, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România. Tot la acea vreme, oficialii europeni au recomandat suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenii nu se mai aruncă să contracteze credite bancare haotic

În Oltenia, situaţia pe judeţe diferă, în ceea ce priveşte creditele contractate pe final de 2019. În unele judeţe au fost contractate sume mai mari sub forma împrumuturilor. În altele, a scăzut semnificativ valoarea totală a împrumuturilor. Un specialist spune că populaţia şi firmele nu se mai hazardează să împrumute oricum şi oricând credite de la bănci.