22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea PSD a decis ca Teodorovici să fie numit vicepremier interimar

Conducerea PSD a decis ca Teodorovici să fie numit vicepremier interimar

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că CEx al PSD a decis ca Eugen Teodorovici să fie propus interimar pentru funcția de vicepremier, în locul lui Viorel Ștefan, care își începe, de la 1 iulie, mandatul ca membru al Curții de Conturi Europene, transmite hotnews.

„Al doilea punct pe ordinea de zi este cel de vicepremier interimar. Este vorba de portofoliul care va rămâne vacant după 1 iulie, în urma plecării cu Viorel Ștefan la Curtea europeană de Conturi. Atunci trebuie să asigurăm un interimat până la mijlocul lunii iulie, când vom face o evaluare a ministerelor, a punctelor din programul de guvernare îndeplinite pe fiecare minister în parte și bineînțeles vom veni cu propuneri pentru cele două portofolii de vicepremier, mă refer la cel pentru parteneriate strategice și cel pentru economie, vacant în urma plecării lui Viorel Ștefan”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„Am supus la vot ca acest portofoliu să fie deținut de Eugen Teodorovici, având în vedere că este ministru de Finanțe și că este un portofoliu economic”, a completat șeful Executivului.
Guvernul a anunțat, marți, că mandatul de vicepremier lui Viorel Ștefan se încheie, urmând ca de la 1 iulie să devină membru al Curții de Conturi Europene, pentru o perioadă de 6 ani. Acesta a demisionat și din funcția de deputat, fiind înlocuit de Laura Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS