12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngela Merkel, un nou episod de tremurat incontrolabil

Angela Merkel, un nou episod de tremurat incontrolabil

Angela Merkel a fost surprinsă, miercuri, tremurând pentru a doua oară în timpul unei ceremonii, la două săptămâni după un episod asemănător, potrivit www.dailymail.co.uk. Ea se afla pe o scenă, alături de preşedintele german Frank-Walter Steinmeier. Purtătorul de cuvânt al Executivului de la Berlin, a declarat ulterior că Angela Merkel ”este bine” şi că va participa la Osaka la summitul G20.
Purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, a declarat că a fost pe drum spre Osaka pentru summitul G20 și că „sunt planificate numeroase discuții bilaterale cu alți lideri”.
Braţele și trupul cancelarului de 64 de ani tremurau vizibil la întâlnirea de astăzi cu președintele german Frank-Walter Steinmeier.
Acum două săptămâni, ea a acuzat deshidratarea pentru tremurul ei, în timp ce stătea la soare în Berlin, lângă noul președinte al Ucrainei, Volodymyr Zelensky.

Cauzele tremuratului pot fi multiple

Dr. Sarah Brewer, director medical al Healthspan, a declarat pentru MailOnline ca tremurul lui Merkel ar putea fi cauzat de o tiroidă prea activă. Doctor Brewer a adăugat că tremuratul ar putea fi un efect secundar al unor medicamente.
Biblioteca Națională de Medicină din SUA enumeră 17 medicamente diferite care pot provoca șocuri, inclusiv cafeina, antibiotice, antidepresive, alcool sau nicotină.
Experții sunt împărțiți asupra cauzei termurului Angelei Merkel. Unul a spus că ar putea fi „un semn” al bolii Parkinson.

Diabet sau boală neurologică

Tremurul, care este incontrolabil, poate fi, de asemenea, un semn al scăderii zahărului din sânge – o complicație gravă adesea observată la pacienții cu diabet zaharat.
Tremuratul poate fi de asemenea cauzat de febră, teamă, stres sau o afecțiune numită tremor esențial.
Boala neurologică a lovit pâna la 4% din oameni de peste 40 de ani în Marea Britanie, dar nu se şzie procentul în Germania

După ce a vizionat filmările lui Merkel pentru prima dată, Peter Garrard, profesor la Universitatea St George din Londra, a spus că simptomele ei „par să se potrivească cu un diagnostic de tremor ortostatic” – o afecțiune neurologică rară.
Tulburarea, cunoscută ca sindromul Legs Shaky – potrivit orthostatictremor.org, tinde să lovească oamenii de peste 60 de ani. Merkel are 64 de ani.
Pacienții suferă adesea tremor a uneia sau a mai multor părți ale corpului, mai ales atunci când stau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS