8.9 C
Craiova
marți, 21 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitateParcările cu plată din Craiova ajung în instanţă

Parcările cu plată din Craiova ajung în instanţă

Consilierii municipali ai PNL au organizat miercuri o conferinţă de presă pentru a-şi spune opinia în legătură cu problemele la zi ale Craiovei. Consilierul Flavius Sirop a criticat modul în care administraţia PSD-ALDE a oraşului a aborbat problema parcărilor cu plata prin SMS. Numărul parcărilor a fost extins pe mai multe străzi din centrul oraşului, lucru cu care liberalii nu sunt de acord.

“PNL a făcut o opoziţie constantă la parcările cu plată. Voiau să extindă acest sistem inclusiv pe Calea Bucureşti. Au renunţat când au văzut reacţia oamenilor, fără a avea o hotărâre în acest sens. Aplică selectiv propriile hotărâri de consiliu local. Noi am făcut demersuri pentru a ataca această hotărâre în instanţă. Am făcut plângere prealabilă, iar apoi vom merge în contenciosul administrativ”, a spus Sirop.

Acesta s-a referit şi la sensurile unice introduse recent în zona parcului Puşkin, care a dat destule bătăi de cap şoferilor. “S-au apucat să traseze parcări pe străzile unde au făcut sensuri unice. Apoi, au renunţat la sensurile unice, dar au rămas parcările trasate. Acum s-a revenit la două sensuri pe acele străzi, dar unul este blocat cu aceste parcări. Adminsitraţia PSD vede Craiova ca pe propria moşie”, a mai afirmat consilierul.

Salarii de mii de euro pentru directori

“În completare faţă de ceea ce a spus colegul meu, vreau să întreb care este statutul parcării din faţa primăriei? Acea parcare este pentru toţi craiovenii. De ce pun acele navete şi o blochează nu se ştie”, a afirmat, al rândul său, consilierul Marian Vasile.

Acesta a criticat şi trei proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de joi a consiliului local, referitoare la măsrirea salariilor pentru directorii de la Salubritate, Pieţe şi Târguri şi RAT. “Noi propunem scoaterea de pe ordinea de zi a acelor proiecte. Să facem mai întâi o dezbatere publică şi să întrebăm craiopvenii dacă sunt de acord ca directorul de la RAT să aibă un salariu de 4.000 de euro. Trebuie să punem stop jafului din Primăria Craiova”, a încheiat consilierul. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS