Acasă Actualitate Aproape 2.000 de hectare agricole, compromise de ploi

Aproape 2.000 de hectare agricole, compromise de ploi

-

Grindina şi ploile abundente din ultima perioadă au afectat suprafeţe considerabile de culturi în judeţul Dolj. În total, au fost compromise 1.907 hectare de teren, dintre care 1.642 de hectare de grâu, 141 ha de orz, 47 ha de mazăre, 45 ha de legume în câmp şi 21 de hectare de vii. În această perioadă, îşi inventariază pagubele fermierii din Negoi, Afumaţi, Moţăţei, Catane şi Cetate. Aici, culturile de grâu au fost afectate în proporţie de 30 – 100%, la fel şi cele de orz şi orzoaică. Mazărea a fost distrusă în proporţie de 90 – 100%, porumbul, între 80 şi 100 la sută, la fel şi floarea-soarelui. Cei care au mizat pe legume în câmp au culturile compromise în proporţie de 90 la sută. În ceea ce priveşte viţa- de-vie, pagubele sunt estimate la 50 la sută.
Datele centralizate au fost înaintate Ministerului Agriculturii, care va decide dacă va acorda sau nu despăgubiri agricultorilor doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. TODOME îşi modelează viitorul în business cu fier forjat

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...