3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA crăpat betonul proaspăt turnat pe străzile din Ghindeni

A crăpat betonul proaspăt turnat pe străzile din Ghindeni

În comuna doljeană Ghindeni, betonul proaspăt turnat pe străzi a crăpat. În urmă cu două săptămâni, primăria a început betonarea drumurilor, dar localnicii sunt nemulţumiţi pentru că au apărut deja crăpături. Asta nu e tot. Oamenii nu înţeleg de ce unele străzi au 5 metri lăţime, pe când altele au 4.
„Veniţi să vedeţi. Aşa ceva e imposibil! Cum să asfaltezi de o săptămână şi deja să crape? Bine că aţi venit, că am vrut să chem şi televiziunea“, a spus un localnic.
„De ce au astea 5 metri şi acolo 4? Păi sâmbăta trecută, am vecina aici lângă mine, care are un copil cu handicap, şi a chemat ambulanţa. Nu a putut să întoarcă maşina din cauza drumului ăsta. A trebuit să meargă cu spatele până a ajuns într-o intersecţie, că în faţă se lucra. Nu e posibil aşa ceva!“, a spus, supărată, o localnică.

Betonul, ştie toată lumea, de la căldură crapă

Florentin Rădulescu, pri-marul comunei Ghindeni, este însă optimist şi spune că nu are nimic de ascuns: „Este un proiect din 2016, s-a câştigat licitaţia de către compania Beton Logistic SRL din Craiova. Proiectul este finalizat 80% şi sunt 5 km betonaţi. Urmează să fie făcute poduri şi podeţe, iar unele străzi sunt mai late pentru că betonul are 5 metri sau 4 pe unele porţiuni, dar mai vin acostamentele care sunt de 50-70 cm într-o parte lângă beton. Pe porţiunea care rămâne între gard şi acostament vom introduce gaze şi canalizare. Proiectul s-a făcut cu tot ce trebuia făcut. Una peste alta, cam asta este. Betonul are 23 cm grosime, aşa e trecut în proiect“. Edilul din Ghindeni a găsit soluţia problemei: sparge betonul şi umple găurile „Au apărut, într-adevăr, probleme cu crăpăturile în beton, dar se va tăia în locul respectiv unde a apărut crăpătura, se va băga o soluţie specială, după care se pune bitum pe deasupra. Asta este. Betonul, ştie toată lumea, de la căldură crapă. Acum, problema cea mai gravă nu e asta, ci să nu se umfle şi să se ridice“, a explicat primarul. Florentin Rădulescu nu vede o problemă nici în privinţa lăţimii străzilor. „Până în dreptul porţii urmează să fie pus beton, înainte de a face canalizările. După ce se vor face podurile, se va putea intra în curte şi se va rezolva şi problema cu maşinile care nu pot întoarce sau intra, că doar acum nu bagă oamenii un tir în curte. Şi utilajele vor fi ţinute la marginea comunei. Eu zic că, până în august, terminăm cu tot. Oamenii au aflat părerea mea şi ce urmează să facem, am făcut adunări populare şi am discutat. Acum, că nu au vrut să asculte şi au crezut ce au vrut ei, asta e cu totul altceva“, a mai spus primarul.


Aurelian Marian Soare
Raluca Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS