Acasă Actualitate A crăpat betonul proaspăt turnat pe străzile din Ghindeni

A crăpat betonul proaspăt turnat pe străzile din Ghindeni

-

În comuna doljeană Ghindeni, betonul proaspăt turnat pe străzi a crăpat. În urmă cu două săptămâni, primăria a început betonarea drumurilor, dar localnicii sunt nemulţumiţi pentru că au apărut deja crăpături. Asta nu e tot. Oamenii nu înţeleg de ce unele străzi au 5 metri lăţime, pe când altele au 4.
„Veniţi să vedeţi. Aşa ceva e imposibil! Cum să asfaltezi de o săptămână şi deja să crape? Bine că aţi venit, că am vrut să chem şi televiziunea“, a spus un localnic.
„De ce au astea 5 metri şi acolo 4? Păi sâmbăta trecută, am vecina aici lângă mine, care are un copil cu handicap, şi a chemat ambulanţa. Nu a putut să întoarcă maşina din cauza drumului ăsta. A trebuit să meargă cu spatele până a ajuns într-o intersecţie, că în faţă se lucra. Nu e posibil aşa ceva!“, a spus, supărată, o localnică.

Betonul, ştie toată lumea, de la căldură crapă

Florentin Rădulescu, pri-marul comunei Ghindeni, este însă optimist şi spune că nu are nimic de ascuns: „Este un proiect din 2016, s-a câştigat licitaţia de către compania Beton Logistic SRL din Craiova. Proiectul este finalizat 80% şi sunt 5 km betonaţi. Urmează să fie făcute poduri şi podeţe, iar unele străzi sunt mai late pentru că betonul are 5 metri sau 4 pe unele porţiuni, dar mai vin acostamentele care sunt de 50-70 cm într-o parte lângă beton. Pe porţiunea care rămâne între gard şi acostament vom introduce gaze şi canalizare. Proiectul s-a făcut cu tot ce trebuia făcut. Una peste alta, cam asta este. Betonul are 23 cm grosime, aşa e trecut în proiect“. Edilul din Ghindeni a găsit soluţia problemei: sparge betonul şi umple găurile „Au apărut, într-adevăr, probleme cu crăpăturile în beton, dar se va tăia în locul respectiv unde a apărut crăpătura, se va băga o soluţie specială, după care se pune bitum pe deasupra. Asta este. Betonul, ştie toată lumea, de la căldură crapă. Acum, problema cea mai gravă nu e asta, ci să nu se umfle şi să se ridice“, a explicat primarul. Florentin Rădulescu nu vede o problemă nici în privinţa lăţimii străzilor. „Până în dreptul porţii urmează să fie pus beton, înainte de a face canalizările. După ce se vor face podurile, se va putea intra în curte şi se va rezolva şi problema cu maşinile care nu pot întoarce sau intra, că doar acum nu bagă oamenii un tir în curte. Şi utilajele vor fi ţinute la marginea comunei. Eu zic că, până în august, terminăm cu tot. Oamenii au aflat părerea mea şi ce urmează să facem, am făcut adunări populare şi am discutat. Acum, că nu au vrut să asculte şi au crezut ce au vrut ei, asta e cu totul altceva“, a mai spus primarul.


Aurelian Marian Soare
Raluca Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. TODOME îşi modelează viitorul în business cu fier forjat

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...