Acasă Actualitate Renate Weber, noul Avocat al Poporului

Renate Weber, noul Avocat al Poporului

-

Renate Weber a fost aleasă noul Avocat al Poporului de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Propunerea acesteia pentru funcţie a fost făcută de către ALDE.
Numirea acesteia a fost aprobată cu 208 de voturi „pentru” în plenul reunit, de miercuri, al Parlamentului, scrie Mediafax. Peter Eckstein Kovacs a primit 109 de voturi „pentru”, iar Cătălin Voinea – Mic 16 voturi.

PNL şi USR l-au susţinut pe Peter Eckstein Kovacs pentru funcţia de Avocat al Poporului.Iar PMP pe avocatul Cătălin Voinea-Mic. După ce a fost propusă de ALDE pentru funcţie, Renate Weber a anunţat că demisionează din partidul condus de Tăriceanu.

Mandatul lui Ciorbea a expirat

Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care îi anunţă că mandatul său în funcţia de Avocat al Poporului a încetat.

Potrivit legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

ȘTIRI VIDEO GdS