21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrurile pe care ar trebui să le bifezi din timp pentru un concediu fără griji

Lucrurile pe care ar trebui să le bifezi din timp pentru un concediu fără griji

Vara a sosit deja și ne facem planuri pentru concediu. Dacă unele lucruri (cum ar fi organizarea bagajului și a itinerariului de vacanță) mai suportă amânare, altele trebuie puse la punct cu mult timp înainte, dacă vrei să ai un concediu fără griji.
De exemplu, nu poți amâna cumpărarea biletelor de avion sau rezervarea cazării până în ultima clipă, dacă intenționezi să plăteșți cât mai puțin. Alte detalii țin și de locul în care vei călători, dar și de securitatea locuinței sau de cum te vei simți în această vacanță. Iată lucrurile pe care ar trebui să le bifezi din timp, pentru un concediu fără griji.

Pregătește-ți corpul pentru o vacanță perfectă

În concediu, ultimul lucru de care ai nevoie este să îți faci griji în legătură cu epilarea. Mai ales dacă urmează să petreci câteva săptămâni pe plajă; într-o destinație însorită, este bine să rezolvi din timp problema părului nedorit. Epilarea definitivă este o soluție practică, la îndemână; care te va scapă pe termen lung de părul nedorit și te poate ajuta să ai o vacanță plăcută; fără să fie nevoie să mai iei cu tine lama de ras ori să te confrunți cu iritațiile deranjante care apar după epilare.

Controlul medical de rutină și vaccinarea obligatorie

Înainte de o vacanță mai lungă este bine să mergi la un control medical de rutină; pentru a te asigura că nicio problemă de sănătate nu îți va strica întreaga călătorie. La fel de important este să verifici dacă este obligatoriu să îți faci unele vaccinuri înainte de a călători. Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe găsești toate aceste detalii; dar dacă ai nevoie de lămuriri suplimentare poți oricând să contactezi autoritățile și să ceri mai multe informații.

Verificarea valabilității pașaportului

În unele țări, nu este suficient ca pașaportul tău să fie încă în perioada de valabilitate, ci e obligatoriu să nu expire înainte de una; trei sau șase luni de la intrarea pe teritoriul statului respectiv. Aceste detalii variază de la țară la țară și este bine să te asiguri din timp că pașaportul tău respectă regulile locului în care urmează să călătorești. În caz contrar; riști să nu ți se permită îmbarcarea în avion sau; mai rău, să ajungi la destinație și să îți fie refuzată intrarea în țară, la aeroport.

Pune-ți lucrurile în ordine la serviciu

Unele companii au început să înțeleagă importanța unei vacanțe mai lungi și le acordă anual o lună angajaților; timp în care aceștia pot călători sau se pot relaxa și deconecta de la stresul zilnic. Dacă nu lucrezi într-o astfel de companie; atunci va trebui să te asiguri că înainte de a pleca în concediu nu lași nicio sarcină nerezolvată și că are cine să se ocupe de proiectele importante în care erai implicat. Acest lucru nu numai că te va pune într-o lumină pozitivă în fața colegilor și șefilor; dar vei scăpa și de grijade a fi sunat în concediu pentru a rezolva probleme de lucru.

Organizează-ți bugetul

Bugetul este un factor important pentru orice vacanță, mai ales atunci când intenționezi să călătoreșți pe meleaguri străine. Oricât ai încerca să estimezi corect costul unei vacanțe, rare sunt ocaziile în care vei reuși să apreciezi la fix ce sumă trebuie să iei la tine. Atunci când îți calculezi bugetul de vacanță; ai grijă să incluzi și o sumă pentru situații de urgență, astfel încât să fii acoperit financiar; indiferent ce s-ar întâmpla.

Fii atent să păstrezi spațiu suficient în bagaj și pentru eventualele cumpărături din vacanță

Indiferent că este vorba despre cumpărături din duty-free sau suveniruri de vacanță; inevitabil te vei întoarce acasă cu mult mai multe decât atunci când ai plecat – deci fii sigur că vei avea loc și pentru ele!

Toate obiectele de valoare, în bagajul de mână

Rar se întâmplă în zilele noastre ca o companie aeriană să mai piardă vreun bagaj, dar de ce să îți asumi acest risc? Protejează-te de astfel de incidente și tine-ți lucurile de valoare – de la aparatul foto, laptop la inelul de logodnă cu diamante – în bagajul de mână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS