22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum sunt deschise grădiniţele vara în Craiova

Cum sunt deschise grădiniţele vara în Craiova

Grădiniţele cu program prelungit din Craiova funcţionează, prin rotaţie, şi pe perioada verii. În luna iulie vor fi deschise 14 unităţi de învăţământ preşcolar, iar în luna august 12 unităţi de învăţământ.
Potrivit inspectorilor şcolari, fiecare unitate şcolară a stabilit programul, dar şi dacă la prânz elevii vor primi mâncare gătită în unitate sau de la firmă de catering, ori dacă vor veni cu pachet de acasă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publicat lista grădiniţelor deschise pe perioada verii. Grădiniţa „Traian Demetrescu“ din Craiova, care are în luna iulie, dar şi în august deschisă doar structura Grădiniţa „Căsuţa Piticilor“. Grădiniţa cu program prelungit „Elena Farago“ va fi deschisă şi în luna iulie, dar şi în august. La fel şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă“.
În luna iulie vor fi deschise Grădiniţa „Sfânta Lucia“, Grădiniţa „Nicolae Romanescu“, Grădiniţa „Sfânta Ana“, Grădiniţa „Căsuţa Fermecată“. De asemenea vor funcționa și Grădiniţa „Eden“, Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti“, Grădiniţa „Curcubeul Copilăriei“, Grădiniţa „Castelul Fermecat“, Grădiniţa „Floare Albastră“, Grădiniţa „Pheonix“ şi Grădiniţa „Tudor Vladimirescu“. Aceste unităţi de învăţământ au parteneriate cu alte grădiniţe pentru a prelua preşcolarii în luna august. De exemplu, preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Nicolae Romanescu“ şi cei de la Grădiniţa cu program prelungit „Sfânta Ana“ vor merge la Grădiniţa „Otilia Cazimir“ din Craiova.

Alt parteneriat asemănător este încheiat între Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti“, Grădiniţa „Curcubeul Copilăriei“ şi Grădiniţa „Voiniceii“. În luna august copiii de la cele trei unități de învățământ preșcolar vor fi la Grădinița ”Voiniceii”.

Tot în luna august, vor fi deschise şi Grădiniţa „Dumbrava Minunată“, Grădiniţa „Paradisul Copiilor“, Grădiniţa „Petrache Poenaru“, Grădiniţa „Piticot“, Grădiniţa „Pinochio“, Grădiniţa „Floarea-Soarelui“. Grădinița „Tudor Vladimirescu“ din Craiova va avea în luna august deschisă doar structura.

Cum se va proceda la grădiniţe

Fiecare unitate de învăţământ preşcolar din Craiova care va fi deschisă pe perioada verii a stabilit propriul program. De asemenea, grădinițele au stabilit în mod diferit cum se va asigura mâncarea copiilor.

„Fiecare unitate şcolară a stabilit programul de funcţionare în cadrul Consiliului de Administraţie. Părinții au fost informați despre program înainte de vacanţa de vară. Au fost aduse la cunoştinţă şi unităţile de învăţământ partenere, care vor fi deschise pe perioada lunii august. De asemenea, fiecare unitate a stabilit în ce sistem va fi asigurată masa copiilor. Și ca variante sunt să se gătească în unitate sau să apeleze de firme de catering. Sau ca fiecare copil să vină cu pacheţel de acasă. Au fost luate aceste decizii, pentru că în anii anteriori s-au înscris 30 de copii şi au venit doar 10. Grădiniţa a cumpărat alimente pentru copiii înscrişi. În aceste cazuri cheltuielile cu alimentele nu au fost acoperite de părinţi“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.


În ceea ce priveşte programul, inspectorii şcolari a spus că acesta va fi 8.00 – 16.00. În situații speciale în care vor fi mai mulţi părinţi care nu pot să îşi ia copiii la ora 16.00, programul se va prelungi până la ora 18.00.

De asemenea, inspectorii şcolari au mai precizat că se mai pot depune cereri de înscriere pentru frecventarea grădiniţei pe perioada verii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS