20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece ani fără Michael Jackson

Zece ani fără Michael Jackson

Au trecut zece ani de când starul muzicii pop, Michael Jackson, s-a stins din viaţă. Regele popului a domnit de-a lungul timpului în topuri, la radio, în spectacole și a ţinut prima pagină a ziarelor, după ce și-a început cariera în Jackson Five. Ulterior el a evoluat curând într-o mega stea, lăsându-și drum spre inimile tuturor.

Spre surprinderea a milioane de oameni, Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009. Oficialii au declarat ulterior ca fiind omucidere. Medicul său personal a fost acuzat de ucidere involuntară. Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare. Fanii de pretutindeni l-au plâns pe cel care a fostă o forţă a muzicii, potrivit in.starsinsider.com.
Michael Jackson nu și-a pierdut din popularitate, în pofida scandalurilor sexuale în care i-a fost implicat numele, iar experții spun că moștenirea sa muzicală va dăinui
Poate că motivul pentru care este atât de greu să crezi acuzațiile se datorează cât de profund a influențat lumea muzicii, dansul și arta.

Cel mai bine vândut album din lume

„Thriller”, cel mai bine vândut album din lume, a fost un record, după ce a câştigat de opt ori premiul Grammy. A fost inclusiv albumul anului. Dar e vorba de acel film – Michael Jackson care dansa cu morţii vii – despre care este amintit albumul in special: un muzicale de groaza de 14 minute cu o coregrafie genială.
Popularul album “Thriller” și videoclipul piesei omonime se află încă în National Recording Registry, Arhiva de înregistrări a Congresului american.
Muzica lui Michael Jackson este folosită în continuare în reclame și într-un show al celebrului Cirque Du Soleil.

Muzee din Detroit și Tennessee și-au păstrat în colecțiile lor obiecte care i-au aparținut starului, iar la licitații sunt încă la mare căutare suvenire. Recent, o jachetă care i-a aparținut lui Michael Jackson a fost vândută la licitație pentru 75.000 de dolari. Darren Julien, CEO al casei Julien’s Auctions din Culver City, statul american California, spune că o singură altă vedetă mai stârnește un interes uriaș în licitații în afară de Marilyn Monroe și aceea este Michael Jackson.
Jackson a fost căsătorit de două ori, prima dată cu fiica lui Elvis, Lisa Marie Presley.

La momentul decesului, chiar dacă interesul publicului scăzuse de-a lungul timpului, Michael Jackson nu îşi pierduse niciodată fanii. Dovadă au stat cele 50 de concerte de adio pe care le avea programate la O2 Arena din Londra, începând cu 13 iulie 2009. 75.000 de bilete au fost epuizate la doar câteva ore de la punerea acestora în vânzare.
Decedat cu mai puţin de o lună înainte de revenirea pe scenă, artistul a lăsat în urmă trei copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson şi Prince Michael Jackson II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS