16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrăzile de pământ din cartierul Narciselor, acoperite de ape

Străzile de pământ din cartierul Narciselor, acoperite de ape

Furtunile s-au abătut din nou asupra județului Gorj. Autoritățile locale au fost prinse din nou pe picior greșit. Cele mai mari cantități de precipitații au căzut la Târgu Jiu, dar și în câteva localități din zona submontană. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au intervenit pe parcursul nopții pentru a înlătura arbori căzuți pe carosabil la: Slivilești, Tismana și Padeș. O situație deosebită s-a înregistrat însă la Târgu Jiu, după cum a spus Corina Belteu. Astfel, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării și subsoluri situate pe străzile Barajelor, Dosoftei, Aleea Gladiolelor și Mihai Eminescu. De asemenea, s-a intervenit și pentru evacuarea apei de la subsolul clădirii în care își desfășoară activitatea Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Reprezentanta Prefecturii Gorj a mai declarat că unele din cele mai afectate cartiere au fost Meteor și Pandurașul. În cursul zilei de ieri, pompierii au acționat pentru evacuarea apelor din gospodării aflate în localitățile: Bălești, Novaci, Mătăsari și la Târgu Jiu, în cartierul Narciselor. Zeci de localnici au rămas pietoni pentru că, din cauza apelor care băltesc pe străzile de pământ, nu au mai putut să iasă cu mașinile pentru a merge la serviciu.


Încă se face licitația

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a reamintit faptul că asfaltarea străzilor din cartierul Narciselor să află în continuare în fază de proiect. Urmează să fie organizată o licitație pentru asaltarea străzilor și construirea unei canalizări pluviale. Romanescu a spus că situația trenează de peste un deceniu. Edilul dă vina pe fosta conducere a Primăriei Târgu Jiu. Suma care va fi investită în zonă este de 2,5 milioane de lei. În zona Narciselor sunt peste 100 de locuințe private de elemente de infrastructură specifică unei zone urbane. Este vorba de asfalt și canalizare pluvială, care să preia apa de ploaie și să nu mai existe inundații.

Utilaj de împrumut

În cartier s-au deplasat ieri dimineață echipe de la Edilitara Public Târgu Jiu și Aparegio Gorj. S-a apelat însă la o firmă privată pentru a interveni cu un buldoexcavator, astfel încât să fie decolmatat un canal colector. Echipele de muncitori vor acționa pentru curățarea canalului colector, astfel încât apele de pe străzi să poată fi preluate. Marcel Romanescu dă vina pe Consiliul Județean și Guvern pentru faptul că municipiul Târgu Jiu nu a primit fonduri pentru lucrările de infrastructură, astfel încât să nu mai fie inundații la fiecare cădere de precipitații. Primăria Târgu Jiu ar fi putut să achiziționeze măcar un utilaj pe an pentru Edilitara Public. În zece ani s-ar fi putut astfel moderniza și dota parcul auto al societății Consiliulul Local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS