24.6 C
Craiova
marți, 9 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateDouă trenuri, de la Timişoara şi Arad, au făcut peste 30 de ore până la Mangalia

Două trenuri, de la Timişoara şi Arad, au făcut peste 30 de ore până la Mangalia

Întârzieri feroviare record până la Mangalia. Două trenuri Interregio care au plecat duminică după-amiază din Timişoara, respectiv Arad, au ajuns la destinaţie în Mangalia după peste 30 de ore. Acestea au mers pe o rută ocolitoare din cauza inundaţiilor, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că s-a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin. Acestea aveau în componenţă vagoane de dormit.

Inundaţiile sunt de vină

„Două trenuri Interregio, 1992 Timişoara – Mangalia, care a plecat duminică la ora 17,30 din Timişoara, respectiv 12922 Arad – Mangalia, care a plecat din Arad la 19,30, au ajuns la Drobeta Turnu Severin în cursul nopţii. Din cauza inundaţiilor a fost o spălare de terasament între Igiroasa – Prunişor – Gârniţa şi nu se mai permitea continuarea călătoriei pe porţiunea respectivă, astfel că au trebuit găsite soluţii de transbordare.

Operatorul naţional CFR Călători a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin şi să meargă pe o rută ocolitoare până la Mangalia. Decizia a fost luată deoarece trenurile aveau în componenţă vagoane de dormit şi nu s-a dorit trezirea călătorilor în toiul nopţii pentru a-i transborda în alt tren. Astfel, trenul rezultat din cuplarea celor două care au plecat din Timişoara şi Arad a ajuns luni seară înainte de ora 22 în Bucureşti, iar în jurul orei 2 la destinaţie, în Mangalia”, a spus Brânzan.

Noua rută ocolitoare, mai lungă, a trecut prin Lugoj, Ilia, Simeria, Livezeni, Filiaşi, Craiova, Bucureşti-Nord, Mangalia. Călătorii au primit pe traseu, în anumite staţii, sandwich-uri şi sticle cu apă.

Un călător a declarat că oamenii au primit haotic informaţii. În plus, într-un vagon erau 40 de elevi din Simeria care mergea la mare.

„Ne învârtim parcă în cerc…viteza e de 20-30 km/oră. Ne pierdem răbdarea. Să le fie ruşine celor de la CFR. Am făcut deja 800 km pentru a ocoli o porţiune de drum blocată, spun ei. Ce fel de asistenţă ne vor oferi? Am primit o sticlă de apă la 5 pesoane şi câte un corn. Sunt copii foarte mici în tren (bebeluşi), nu cred că vor mânca cornuri cu vanilie. Să nu mai spun de toalete care sunt înfundate”, a spus un alt călător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS