Întârzieri feroviare record până la Mangalia
Întârzieri feroviare record până la Mangalia

Întârzieri feroviare record până la Mangalia. Două trenuri Interregio care au plecat duminică după-amiază din Timişoara, respectiv Arad, au ajuns la destinaţie în Mangalia după peste 30 de ore. Acestea au mers pe o rută ocolitoare din cauza inundaţiilor, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că s-a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin. Acestea aveau în componenţă vagoane de dormit.

Inundaţiile sunt de vină

„Două trenuri Interregio, 1992 Timişoara – Mangalia, care a plecat duminică la ora 17,30 din Timişoara, respectiv 12922 Arad – Mangalia, care a plecat din Arad la 19,30, au ajuns la Drobeta Turnu Severin în cursul nopţii. Din cauza inundaţiilor a fost o spălare de terasament între Igiroasa – Prunişor – Gârniţa şi nu se mai permitea continuarea călătoriei pe porţiunea respectivă, astfel că au trebuit găsite soluţii de transbordare.

Operatorul naţional CFR Călători a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin şi să meargă pe o rută ocolitoare până la Mangalia. Decizia a fost luată deoarece trenurile aveau în componenţă vagoane de dormit şi nu s-a dorit trezirea călătorilor în toiul nopţii pentru a-i transborda în alt tren. Astfel, trenul rezultat din cuplarea celor două care au plecat din Timişoara şi Arad a ajuns luni seară înainte de ora 22 în Bucureşti, iar în jurul orei 2 la destinaţie, în Mangalia”, a spus Brânzan.

Noua rută ocolitoare, mai lungă, a trecut prin Lugoj, Ilia, Simeria, Livezeni, Filiaşi, Craiova, Bucureşti-Nord, Mangalia. Călătorii au primit pe traseu, în anumite staţii, sandwich-uri şi sticle cu apă.

Un călător a declarat că oamenii au primit haotic informaţii. În plus, într-un vagon erau 40 de elevi din Simeria care mergea la mare.

„Ne învârtim parcă în cerc…viteza e de 20-30 km/oră. Ne pierdem răbdarea. Să le fie ruşine celor de la CFR. Am făcut deja 800 km pentru a ocoli o porţiune de drum blocată, spun ei. Ce fel de asistenţă ne vor oferi? Am primit o sticlă de apă la 5 pesoane şi câte un corn. Sunt copii foarte mici în tren (bebeluşi), nu cred că vor mânca cornuri cu vanilie. Să nu mai spun de toalete care sunt înfundate”, a spus un alt călător.