12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePărinţii fetiţei târâte pe stradă au protestat în Craiova

Părinţii fetiţei târâte pe stradă au protestat în Craiova

Familia din Baia de Aramă care a crescut-o pe fetiţa de 8 ani ridicată vineri cu mascaţii din casa în care a locuit a protestat ieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. La protest au fost şi zeci de localnici din Baia de Aramă, care au venit cu autocarul şi cu 50 de autoturisme. Protestatarii au intrat în Craiova claxonând şi unii dintre ei cu steagul României pe maşini. Oamenii s-au îndreptat apoi spre Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde lucrează procurorul de caz care a contribuit la scoaterea fetiţei din casă, strigând „Uniţi pentru Sorina“. Protestatarii au strigat „Demisia“ şi au cerut ca instituţiile statului să anuleze adopţia, iar fetiţa să se întoarcă la familia Şărămat, care a crescut-o de la vârsta de un an. Vasile Şărămat, cel care a avut rolul de tată al Sorinei până la vârsta de 8 ani, a comentat declaraţiile procurorului de caz, care spusese că, pe perioada cât a stat la asistentul maternal, fata a suferit de malnutriție. Acesta a precizat că fata a fost preluată din centrul DGASPC cu malnutriţie, dar şi cu stafilococul auriu şi că au fost cu ea la spital pentru tratament. Ginerele familiei Şărămat a declarat că, în momentul în care soacra sa a luat fetiţa din centru, avea salariul de 900 de lei, iar o cutie de lapte praf costa 36 de lei şi un bax de pampers – 90 de lei, lucruri pe care le cumpăra săptămânal. Mai mult decât atât, Vasile Şărămat a spus că a încercat de mai multe ori să înfieze fata, dar, în cele din urmă, șefa din cadrul DGASPC și managerul de caz ar fi făcut cerere în care scriau că el refuză adopția și că au obligat-o pe soţia lui să semneze. „Vom cere probă grafologică pentru a demonstra că scrisul nu este al soției mele, ci al celor din DGASPC Mehedinți“, a spus Vasile Şărămat.
Protestatarii au cerut sprijinul premierului Dăncilă, dar și pe cel al președintelui României, Klaus Iohannis, pentru a anula adopția. Ei au cerut, de asemenea, și sancționarea procurorului de caz de la Craiova pentru modul în care a acţionat.
Familia Şărămat are doi copii naturali, o fată şi un băiat de 25, respectiv, 26 de ani. Ei au mai adoptat o fetiţă alături de care au crescut-o şi pe Sorina, aceasta din urmă fiind ulterior adoptată de o familie de români care locuieşte în SUA. În acest moment, Sorina este la familia adoptivă. Localnicii din Baia de Aramă şi familia care a crescut-o au spus că fata nu este fericită acolo unde este.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS