24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCupa DHS, disputată în Bănie

Cupa DHS, disputată în Bănie

Craiova găzduişte, în acest week-end, cea de-a X-a ediție a Competiţiei Naţionale Cupa DHS. Evenimentul se desfăşoară în Piața „Mihai Viteazul“ şi este dedicat elevilor din clasele V-VIII.


În această dimineaţă, 160 de elevi din toată ţara s-au aliniat la startul competiţiei. Finalişti ai etapelor judeţene din toate reşedinţele de judeţe, copiii au venit în Bănie dornici să îşi arate îndemânarea pe bicicletă şi totodată să câştige premiile oferite de organizatori.

„Este deja a doua oară când particip la acest concurs şi îmi place foarte mult. Copiii sunt prietenoşi, iar gazdele – foarte ospitaliere. Suntem patru în echipă şi sper că ne vom afla printre câştigători“, a spus Nicoleta, de 13 ani, din judeţul Ilfov.


Evenimentul îşi propune să promoveze un mod de viaţă sănătos, prin mişcare. De asemenea, își propune să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor.

„Este pentru prima dată când Craiova găzduieşte un astfel de eveniment de fază naţională şi sunt peste 160 de copii prezenţi aici. Dorinţa noastră este ca ei să facă mişcare şi să îi scoatem din faţa gadgeturilor“, a spus Gelu Fona, manager de proiect, reprezentant al DHS.

Marele premiu, o excursie în China


Monica Sună, inspector școlar general al ISJ Dolj, a spus că acest proiect îşi propune crearea şi dezvoltarea cât mai multor cluburi de ciclişti în județ.

o „Oraşul nostru este gazda unui eveniment prin care se promovează un mod de viaţă sănătos, prin practicarea sportului, reducerea numărului de accidente rutiere prin cunoaşterea regulilor de educaţie rutieră şi, pe termen lung, acest proiect îşi propune crearea şi dezvoltarea cât mai multor cluburi de ciclişti pe lângă şcolile din Dolj şi nu numai“, a spus Monica Sună.


Premiile vor fi decernate câştigătorilor mâine-seară, în cadrul unui spectacol oferit de organizatori pentru toţi concurenţii şi vizitatorii prezenţi. „Marele premiu este o excursie în China, oferită de grupul de firme DHS. Ocupaţii locului doi primesc bicilete produse de Eurosport DHS. Câștigătorii de pe locul trei – hoverboards-uri produse de DHS Fitness“, a completat Gelu Fona.
Cupa DHS este organizată de Eurosport DHS cu sprijinul Băncii Raiffeisen și Ford România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS