11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTAROM cumpără 9 aeronave de tip ATR 72-600

TAROM cumpără 9 aeronave de tip ATR 72-600

TAROM cumpără 9 aeronave de tip ATR 72-600, anunţul a fost făcut de ministrul transporturilor, Răzvan Cuc. Cele nouă aeronave de tip ATR 72-600, care urmează să fie achiziţionate de TAROM, vor fi folosite pe cursele interne, care sunt foarte aglomerate, a anunţat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. Primul aparat de zbor va intra în flotă în luna octombrie.
„Procesul de reînnoire al flotei, aeronave noi tip ATR. Este o nouă generaţie”, a spus Răzvan Cuc, la Antena 3, citat de Mediafax.

Acesta a confirmat faptul că noile aeronave vor fi folosite pe curse interne. „Sunt foarte aglomerate şi cele mai profitabile pe care le execută TAROM. Primul avion va intra în flota în luna octombrie, apoi gradual, până în ianuarie. Cele vechi vor fi preluate în regim buy-back. Asta a negociat compania”, a mai spus Cuc.

Analiza ministrului Cuc

Ministrul Transporturilor spune că şi cursele lung-curier vor putea fi deschise, dar pentru fiecare traseu trebuie facută o analiză, astfel încât avioanele de 50 de locuri să nu circule cu 10 oameni.

Cuc a transmis şi un avertisment pentru cei care nu ţin pasul în TAROM. „Acei oameni care nu ţin pasul cu noile tendinţe să îi lăsăm să iasă la pensie. Trebuie să ne adaptăm şi avioanele să nu circule goale. Este treaba directorului să evalueze, din partea mea va avea tot sprijinul, dar să aibă curajul să facă ce are de făcut. Cine nu munceşte, pleacă acasă. TAROM nu îşi mai permite să facă concesii faţă de incompetenţi sau cei care nu vor să facă treabă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS