9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii din Dolj s-au plâns de subiecte dificile la matematică

Elevii din Dolj s-au plâns de subiecte dificile la matematică

Elevii din Dolj care au susţinut joi evaluarea naţională s-au plâns de subiecte dificile la proba de matematică. Candidaţii au spus că la acest examen unele cerinţe au fost chiar mai dificile în comparaţie cu cele de la simulare.

Examenul la matematică de la evaluarea naţională le-a dat bătăi de cap candidaţilor din judeţul Dolj. La ieşirea din sălile de examen, mulţi elevi au declarat că a fost mai dificil decât se aşteptau. Cele mai grele au fost subiectele de geometrie. „Am avut trei subiecte. Cel mai dificil a fost la partea a treia, la geometrie. Una dintre cerinţe chiar nu am reuşit să o rezolv“, a spus Iulia Negoescu, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“.

Au fost şi candidaţi care au spus că au întâmpinat dificultăţi şi la alte subiecte. „Subiectele au fost cam grele. Cel mai dificil a fost la partea a III-a, respectiv la o problemă cu un trapez. De asemenea, am avut un exerciţiu cu funcţii, care a fost dificil. A fost mai greu decât la la simulare. A fost cel mai dificil examen. La română nu mi s-a părut atât de greu“, a spus Bogdan Pârvu, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova. Au fost şi candidaţi care au izbucnit în plâns după ieşirea din sălile de examen, pentru că nu au reuşit să rezolve toate subiectele. „Îmi cer scuze, nu mai sunt în stare de nimic“, a spus o elevă de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova.

Rezultatele se vor afişa pe 25 iunie

Elevii au spus că au avut şi multe subiecte. Aceştia au avut de răspuns la 17 cerinţe. Varianta de subiecte a început cu calcule simple şi a continuat cu calcularea ariei unui tetraed, cu funcţii şi apoi cu probleme de geometrie în spaţiu. Aceştia au avut la dispoziţie 120 de minute pentru a găsi soluţii la toate cerinţele de pe foaia de examen.
„Au fost multe cerinţe. Am avut mult de calculat, mult de scris şi în săli a fost cald. A fost destul de dificil“, a spus Alexandra, elevă de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.
Potrivit inspectorilor şcolari, în Dolj nu au fost elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă. „Examenul s-a desfășurat în 155 de unități de învățământ care școlarizează elevi de clasa a VIII-a. Pentru a susține acest examen, în județul Dolj s-au înscris să participe 4.533 de elevi. Prezența a fost de 93%. Nu au fost elevi eliminaţi“, se arată în comunicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Primele rezultate la evaluare națională vor fi publicate marți, 25 iunie, până la ora 12.00. Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţie pe 25 iunie, între orele 14.00 – 20.00. Rezultatele finale se vor afişa pe 29 iunie.
Notele de la evaluarea naţională vor reprezenta 80% din media de admitere la liceu, restul de 20% îl va reprezenta notele de la matematică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS