10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum creşti viteza telefonului. Sfaturi esenţiale

Cum creşti viteza telefonului. Sfaturi esenţiale

Cum creşti viteza telefonului? Dacă simţi că smarpthone-ul tău nu mai performează la nivelul din momentul achiziţiei, se blochează şi dă tot mai multe erori, este timpul să iei măsuri. Sunt câteva setări foarte simple pe care le poţi realiza în numai câteva minute şi care îţi vor creşte viteză telefonului în mod semnificativ, relatează GadgetReport.ro.
Intră în managerul de aplicaţii și dezinstaleaza-le pe cele care nu le foloseșți decât foarte rar. Îți ocupă spațiu în memorie și multe dintre ele rulează în background, adică fără să le vezi pe ecran, consumând din resursele telefonului.

Instalează doar aplicații din surse oficiale

Evita să instalezi aplicații de pe tot felul de site-uri de pe internet, de pe torenți și alte surse alternative. Sunt pline de viruși, de programe spion, și îți instalează tot felul de alte aplicații de care vei scapă cu mare greutate. Așa că, dacă ai telefon Android, descarcă aplicații numai din Play, iar dacă ai un iPhone, doar din App Store.

Folosește o aplicație task killer


Îți spuneam mai devreme că sunt multe aplicații care lucrează în background și care îți consumă procesorul și memoria telefonului.
Dacă nu vrei să le dezinstalezi, folosește funcția de pe telefon care le închide. O găseșți sub diverse forme, denumită „Active Applications”, „Task killer” etc. Poți să folosești și o aplicație de genul Advanced Task Killer din magazinul Play. Le poți programa să îți închidă automat aplicațiile care rulează fără să le vezi.

Folosește un program de “curățare”


De fiecare dată când intri pe internet, descarci pachete de informații (temporale, cookies-uri etc.). Dacă nu îți cureți telefonul periodic, la un moment dat este posibil că acesta să se blocheze. Una dintre cele mai bune aplicații care te ajută să îți păstrezi telefonul la parametri optimi este CLEAN MASTER.
Sfatul nostru este să te limitezi la folosirea funcțiilor obișnuite din Clean Master și să eviți să instalezi toate aplicațiile pe care programul ți le sugerează. Folosește funcția de curățare a datelor, de dezinstalare și curățare de viruși.

Încearcă să eviți widgeturile


Chiar dacă arată bine, multe dintre ele, precum cele de meteo, știri, update-uri de Facebook etc., consumă resurse importante, iar performanță telefonului tău va avea de suferit.
Dacă nu ai un smartphone de ultima generație, ar fi bine să păstrezi ecranul curat, fără prea multe aplicații care necesită actualizări tot timpul.
Știm că arată bine imaginile mișcătoare, că efectele vizuale sunt absolut fascinante, însă prețul pe care trebuie să-l plătești pentru aceste wallpapere este unul prea mare.
Procesorul, memoria și placă video sunt supra-solicitate, iar bateria se consumă mai repede. Merită? Sfatul nostru este să cauți o imagine de fundal simplă, într-o culoare închisă.

Îți merge greu telefonul? Actualizează aplicațiile și sistemul de operare


Că să ai un telefon în regulă, care să se miște bine și fără întreruperi, este esențial să îți actualizezi sistemul de operare, indiferent dacă e iOS, Android sau Windows Mobile. Intră în “software update” sau “actualizare versiune software” din setări și caută cea mai nouă versiune. Procedează la fel și cu aplicațiile instalate. Sfatul nostru este să faci asta numai de pe o rețea wi-fi, pentru a cele mai multe sunt foarte mari și vei rămâne rapid fără pachetul de date mobile din abonament sau de pe cartelă.

Resetează-l

Dacă ai parcurs paşii de mai sus şi tot se mişcă foarte greu, resetează-l. Intri în „Back up & Reset” şi dai „Factory dată reset” sau, în româneşte, „revenire la setările iniţiale”. Nu uită, înainte, să apeşi pe butonul de „back-up my dată”, că atunci când reinstalezi telefonul, să nu pierzi informaţii esenţiale. Un alt lucru important – înainte de a reseta telefonul, asigură-te că ştii parolă la contul de Gmail asociat telefonului. Vei vedea că, din momentul în care l-ai reiniţializat, telefonul se va comportă mult mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS