21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de candidaţi pe locurile de la Colegiul Militar din Craiova

Sute de candidaţi pe locurile de la Colegiul Militar din Craiova

Sute de candidaţi din toată ţara au optat pentru admiterea în clasa a IX-a la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Anul acesta se va aplica o nouă formulă pentru calculul mediei de admitere. Testul de verificare a cunoştinţelor, organizat de colegiile militare, va avea o pondere de 70%.

Emoţii mari pentru absolvenţii de clasa a VIII-a care au optat pentru Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Anul acesta sunt 120 de locuri pentru care s-au înscris peste 400 de candidaţi. Selecţia pentru admitere a început încă din luna ianuarie. „Elevii care vin către liceele militare muncesc foarte mult. Perioada de recrutare şi de selecţie a început încă de la sfârşitul lunii ianuarie. Ei au susţinut probele medicale, psihologice, sportive şi cine le-a trecut a ajuns să susţină testul de verificare a cunoştinţelor. Pe 17 mai a fost testul de verificare a cunoştinţelor. La acest test, la Craiova au fost 420 de elevi şi sunt 120 de locuri. Din cei 420 de elevi care au susţinut testul la Craiova, peste 350 au ca primă opţiune Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“. Cu siguranţă, pe lângă aceştia mai sunt zeci de elevi care au susţinut testul la Breaza, la Câmpulung, la Alba şi au ca primă opţiune Craiova“, a spus Ioana Lădaru, purtător de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova.

O nouă formulă pentru admiterea la colegiul militar

În acest an s-a schimbat formula pentru calculul mediei de admitere la colegiile militare. Se va pune accent pe rezultatele de la testul de verificare a cunoştinţelor.
„Până anul trecut, media finală pentru colegiile militare reprezenta jumătate testul de verificare a cunoştinţelor, jumătate media de admitere (formată din 80% media de la evaluarea naţională şi 20% din mediile din gimnaziu). Acum, ca să devi elev la un colegiu militar, media finală este formată din 70% rezultatul la testul de verificare a cunoştinţelor şi 30% media dintre evaluarea naţională şi mediile din gimnaziu“, a spus purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova.
Testul de verificare a cunoştinţelor susţinut la colegiile militare cuprinde întrebări de limba română, algebră şi geometrie. Acest test este tip grilă, cu durata de trei ore. „Candidaţii au câte zece întrebări la limba şi literatura română, zece întrebări la algebră şi zece la geometrie. Fiecare întrebare are 0.30 puncte şi un punct este din oficiu. Anul acesta, avem copii care atunci când am pus grila au luat 10. Sunt trei candidaţi care au reuşit să obţină nota maximă“, a mai spus purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar. Elevii vor afla rezultatele finale ale admiterii la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova pe 3 iulie. Lista cu candidaţii admişi la acest colegiu se va afişa până la ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS