Varianta ocolitoare a municipiului va avea peste 20 de kilometri
Varianta ocolitoare a municipiului va avea peste 20 de kilometri

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că nu are vreo vină în ceea ce privește nefinalizarea planurilor parcelare necesare pentru derularea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului. Recent, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a câștigat în instanță un proces împotriva primăriilor din Târgu Jiu și Bumbești Jiu, care au fost obligate de magistrați să execute documentația respectivă. Aceasta este necesară pentru acordarea despăgubrilor către proprietarii de imobile, precum și pentru executarea lucrărilor pe traseul străbătut de șoseaua lungă de peste 20 de kilometri. Primăria din Bumbești Jiu s-a conformat între timp și a transmis planurile parcelare. Nu același lucru se întâmplă însă la Târgu Jiu. Marcel Romanescu a spus că documentația ar fi trebuit să fie gata încă din anul 2012, când la conducerea Primăriei Târgu Jiu se afla edilul Florin Cârciumaru, în prezent senator.

Peste 2.000 de roluri trebuie verificate și inventariate

Romanescu amintește că varianta ocolitoare ar fi trebuit să fie finalizată încă din anul 2016. De asemenea, când a venit la primărie, Marcel Romanescu nu ar fi găsit niciun plan parcelar finalizat. Acestea ar putea fi gata, cel târziu, în prima parte a anului 2020. În opinia primarului, lucrarea ar fi putut fi executată și fără planurile parcelare și cadastrale. Edilul dă vina pe relațiile de rudenie între reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, în speță familia Tudor, și fostul primar Florin Cârciumaru. Din acest motiv nu ar fi fost făcute demersurile necesare pentru realizarea planurilor parcelare. Realizarea acestora a început abia în anul 2018. Sunt peste 2.000 de roluri care trebuie verificate și inventariate. Potrivit lui Marcel Romanescu, o firmă din Slatina a fost angajată de primărie să execute planurile parcelare necesare pentru varianta ocolitoare, respectiv pentru acordarea despăgubirilor. În prezent, este în derulare o nouă licitație pentru a desemna un constructor care să finalizeze lucrarea întreruptă în urmă cu un an.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.