21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGSU: 21 de localităţi din 15 judeţe, afectate de fenomenele meteo

IGSU: 21 de localităţi din 15 judeţe, afectate de fenomenele meteo

Pompierii din ţară au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 21 de localităţi din 15 judeţe, scrie Agerpres. Ei au acţionat pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase.

S-a acţionat pentru evacuarea apei din cinci case, 37 beciuri şi peste 80 de anexe afectate de inundaţii. Totodată, din cauza vântului puternic, patru acoperişuri au fost desprinse de pe clădiri. De asemenea, şase copaci au fost doborâţi pe carosabil, fiind avariate 18 autoturisme.

Intervenţii şi în Gorj şi Vâlea

„În urma ploilor de ieri şi din această noapte, pompierii au acţionat pentru salvarea persoanelor surprinse de apă şi pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate intervenţii în 21 de localităţi din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Caraş-Severin, Constanţa, Gorj, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis joi AGERPRES.

Cele mai semnificative efecte au avut loc în judeţul Neamţ. Efectivele ISU au acţionat pe toată durata nopţii pentru evacuarea apei acumulate în gospodării şi pe străzile din municipiul Piatra Neamţ.

Două persoane, blocate în maşină

Pompierii au salvat două persoane care au rămas blocate în autoturism după creşterea nivelului pârâului Potocina. De asemenea, 15 persoane din zona Văleni – municipiul Piatra Neamţ au fost evacuate. Ele au fost cazate pe timpul nopţii într-un spaţiu al autorităţilor locale. Pe parcursul acestei zile urmează să revină la casele lor.

„Încă de la apariţia primelor situaţii de urgenţă generate de ploi, IGSU a dislocat în sprijinul pompierilor de la ISU Neamţ mai multe echipaje din judeţele Iaşi, Suceava şi Vaslui. Şi la această oră, salvatorii din judeţul Neamţ acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodării şi pentru evaluarea situaţiei produse în urma viiturilor de noaptea trecută”, se arată în comunicat.

Unităţile IGSU au transmis 26 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT. Acestea au vizat măsuri preventive pentru localităţi din judeţele Alba, Arad, Bacău, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj şi Tulcea.

În continuare, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată, averse, vijelii şi căderi de grindină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS