11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRitmuri rock pe voci liceene şi studenţeşti în trupa Overbeat din Craiova

Ritmuri rock pe voci liceene şi studenţeşti în trupa Overbeat din Craiova

Chiar dacă formează o trupă din 2016, sunt foarte activi şi dornici de cât mai multă experienţă şi adrenalină. Aceştia sunt trupa Overbeat. O trupă tânără din Craiova de hard rock cu influenţe heavy metal și alternativ,care au împărţit scena cu formaţii mari din România precum Iris, Trooper, Bucium, Viţa de Vie, Ţapinarii şi Andrei Paunescu. Au avut concerte în pub-uri din Craiova, au cântat la festivaluri precum Sibiu Guitar Meeting, Festivalul “ Adrian Păunescu”, Winterfest 2019, şi Daruri din Inima alături de Generaţia Folk.

Cei 5 membrii ai trupei sunt foarte tineri, băieţii sunt la facultate, iar fetele la liceu. Cea mai tânără dintre ei este solista Maria. Abia a trecut în clasa a a-12-a şi spune că „în lucruri de genul ăsta nu cred că vârsta e cea mai importantă, ci implicarea şi plăcerea de care dai dovadă”.
„La vârsta mea eşti mai dornic să înveţi lucruri noi, iar nopţile nedormite nu prea se simt. Cred că e o oportunitate imensă; datorita faptului că ai mult timp să te dezvolţi în anii ce urmeaza, te familiarizezi cu scena, probe de sunet, public. Înveti sa îţi controlezi emoţiile şi să oferi celor care vin sa te asculte, un spectacol de neuitat. Fiind şi cea mai mica din trupa, am învatat poate mai mult ca restul. Să nu mă las aşa uşor intimidată de lucrurile mai puţin plăcute care apar pe parcurs. Am învăţat şi că munca este cuvântul cheie al succesului”.

Maria Popescu, solistă

„Dacă iubeşti ceea ce faci, orice e realizabil”


„Câteodată este destul de greu să te împarţi între şcoală şi muzică. Mai ales când vrei să le faci pe ambele bine. Pe langa cele doua, mai exista şi o pasiune pentru teatru, activităţi de voluntariat şi prieteni. Am învăţat pe parcurs să îmi gestionez timpul şi să duc la bun sfârșit tot ce îmi propun. La şcoală, de multe ori, mă trezesc fredonând piese, iar între repetiţii învat. La început n-am crezut că mă voi descurca, dar acum ştiu că atunci cand iubeşti ceea ce faci, orice e realizabil.


Am început să cânt în urmă cu 3 ani atunci când am intrat în Generaţia Folk. Cântam, bineînţeles, muzică folk, iar o dată cu Overbeat-ul am dezvoltat o afinitate pentru rock. Simţeam că reprezintă cel mai bine starea mea de spirit, dorinţa mea de a cânta. Acum când totul s-a mai domolit, iar rock-ul s-a transformat în balade rock. Ascult jazz, blues, dar şi balade populare românesti, o combinaţie ciudată, aş zice”.

Deşi sunt tineri, unii la liceu, alţii la facultate, pe toţi i-a unit pasiunea pentru rock.

Adina Corcău, a doua mezină a trupei, spune că vârsta îi oferă experienţe noi.
„Pot să zic că este foarte bine să fiu tânără și să cânt într-o trupă rock. Acest lucru îmi oferă foarte multe deschideri spre a cunoște oameni noi și a trăi experienţe pe care unii adolescenți de vârsta mea nu le-au trăit încă. Este foarte important să te obișnuiești cu emoții, cu munca și cu presiune de la o vârstă fragedă. Toate acestea te pentru viitorul plin de surprize”.

Între liceu şi trupă, Adina nu are probleme fiind foarte responsabilă cu timpul ei. „Nu pot să zic că a fost foarte greu să mă împart între liceu și trupă de-a lungul timpului, deoarece din totdeauna am reușit să îmi organizez timpul aşa cum am dorit. Am reușit să împart sarcinile pentru amândouă în mod egal și să reușesc să îmi duc la bun sfârșit îndatoririle și fata de Overbeat și fata de școală”. Adina cântă la bass şi îi place foarte mult.


De-a lungul timpului, ca în orioce trupă, au existat certuri. Dar ei spun că „în orice familie, au fost momente de cumpănă în care poate nu ne am înțeles aşa cum trebuia sau poate nu am ajuns la un numitor comun. Dar, deoarece ne știm de multă vreme și ne cunoaștem foarte bine, am reușit sa ne punem de acord”.

Adina Corcău, chitară bass

„Sunetul formaţiei este caracterizat de riff-uri de chitară şi bass vaste”

Denis Popescu, este cel mai mare dintre ei având 21 de ani şi fiind totodată unul dintre fondatorul trupei. Acesta cântă la chitară solo şi ne spune că idea de a avea o trupă rock, i-a surâs încă din prima clipă şi lui dar şi celorlalţi doi membrii, Alexandru Ciurea şi Ştefan Melcea.

Denis Popescu, chitară solo


Membrii trupei; pe numele lor Ştefan Melcea(tobe\vocal), Denis Popescu(chitară solo), Alexandru Ciurea(chitară ritmică), Adina Corcău(chitară bass); şi Maria Popescu(solist vocal), spun despre muzica lor că „sunetul formaţiei este caracterizat de riff-uri de chitară şi bass vaste, atât melodice cât şi foarte puternice. Lasă loc pentru cele mai încinse momente de solo. Liniile vocale puternice şi jocurile scenice transforma orice prestaţie live într-una de neuitat”.

Raluca Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS