7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului a fost respinsă

Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului a fost respinsă

Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului a fost respinsă cu 200 de voturi „pentru”. Ca să fie demis Guvernul în favoarea moțiunii de cenzură ar fi trebuit să voteze cel puțin 233 de parlamentari.

Moţiunea de cenzură ”Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” a fost respinsă, marţi, de Parlament.

Au fost înregistrate 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă şi 3 abţineri, fiind necesare 233 de voturi favorabile pentru ca moţiunea să fi fost adoptată.

Dăncilă: PSD-ALDE este o alianţă puternică

Viorica Dăncilă a declarat, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură, că rezultatul i-a întărit convingerea că PSD-ALDE este o alianţă puternică. Premierul a adăugat că votul la moţiune arată şi că opoziţia a tratat cu neseriozitate demersul pe care l-a avut.
„A fost tratată cu multă neseriozitate. În momentul în care depui o moţiune de cenzură trebuie să vii cu un program. În această moţiune am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce demonstrează că nu a fost tratată cu seriozitate. 15 ministere ne-au spus, dar nu ne-au spus cum s-au gândit la 15, de ce nu 17, de ce nu 13?”, a afirmat Viorica Dăncilă, după respingerea moţiunii de cenzură în plenul reunit de marţi al Parlamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS