11.2 C
Craiova
miercuri, 22 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateLegea privind dobândirea cetăţeniei prin investiţii, abrogată de parlamentarii moldoveni

Legea privind dobândirea cetăţeniei prin investiţii, abrogată de parlamentarii moldoveni

Legea privind dobândirea cetăţeniei prin investiţii, abrogată de parlamentarii moldoveni. Această lege, votată în 2018, prin care străinii puteau obţine cetăţenia Republicii Moldova prin investiţii a fost abrogată, astăzi, de parlamentarii de la Chișinău.
Legea privind acordarea cetăţeniei prin investiţii a fost votată în 2018.

Până la data de 16 mai, la şase luni de la lansarea programului de dobândire a cetăţeniei moldoveneşti prin investiţii, 23 de persoane au depus dosare pentru obţinerea paşaportului Republicii Moldova. Până pe data de 5 aprilie, o singură cetăţenie a Republicii Moldova a fost acordată în baza acestui program.

Conform prevederilor legii, numele şi prenumele persoanelor care urmau să devină astfel cetăţeni ai Republicii Moldova trebuiau să fie secretizate, nefiind publicate în Monitorul Oficial odată cu decretul de acordare a cetăţeniei.

Democraţii, cei care au iniţiat la acea dată proiectul, nu au văzut nicio problemă în secretizarea numelor străinilor care obţin cetăţenia moldovenească prin intermediul acestei legi, subliniind că aceasta “este o lege care se aplică în mai multe state”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

22 septembrie, momentul echinocţiului de toamnă în emisfera nordică

Astăzi este momentul echinocţiului de toamnă în emisfera nordică,...

ȘTIRI GdS