22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncarcerat pentru că a distribuit un video cu masacrul de la Christchurch

Încarcerat pentru că a distribuit un video cu masacrul de la Christchurch


Un neozeelandez, de 44 de ani, a fost încarcerat marţi pentru 21 de luni după ce a distribuit înregistrarea video pe care autorul masacrului de la Christchurch a filmat-o şi difuzat-o în direct pe Facebook, potrivit Agerpres.

Philip Arps, un adept autodeclarat al ‘supremaţiei albilor’, a fost arestat la Christchurch la patru zile după ce, la 15 martie, extremistul australian Brenton Tarrant a deschis focul în două moschei din acest oraş, ucigând 51 de persoane şi rănind alte câteva zeci.

În instanţă, Philip Arps s-a recunoscut vinovat de difuzarea unor conţinuturi reprobabile.

Conform tribunalului districtual din Christchurch, el a distribuit imaginile către un număr de 30 de persoane şi s-a aflat în posesia unei alte versiuni, modificată pentru a include o miră şi un ‘bilanţ al morţilor’, a scris cotidianul New Zealand Herald.

Potrivit judecătorului Stephen O’Driscoll, Philip Ars a ‘glorificat’ moartea unor musulmani, singura pedeapsă adecvată în acest caz fiind încarcerarea.

Philip Arps fusese deja condamnat în 2016 pentru că depusese un cap de porc în moscheea al-Noor, una din cele două atacate de extremistul australian în martie, a relatat Newshub.

Autorul atacurilor de la Christchurch, Brenton Tarrant, a pledat nevinovat săptămâna trecută la toate capetele de acuzare. Procesul său va începe în mai 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS