15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe restricţii rutiere au fost impuse astăzi

Mai multe restricţii rutiere au fost impuse astăzi

Mai multe restricţii rutiere au fost impuse astăzi, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pe DN 39 Mangalia-Constanţa, la kilometrul 12+200 de metri, între localităţile Eforie Nord şi Agigea, judeţul Constanţa, circulaţia rutieră este restricţionată pe prima bandă a sensului de mers către Agigea, din cauza avarierii unei conducte de apă, care afectează parţial carosabilul.

Ca urmare a creşterii cotei apei Dunării, autorităţile au instituit pe digul Şosea Măcin – Smârdan (DN 22/ E87), în judeţul Tulcea, restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Pe acest tronson, între kilometrii 88 şi 98, există şi restricţie de viteză de 70 km/oră. Sunt exceptate autovehiculele de pompieri, poliţie, SMURD, poştă, precum şi mijloacele auto care execută lucrări de combatere a efectelor inundaţiilor. Restricţiile se menţin până la data la care nu va mai exista pericolul degradării digurilor.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, la podul peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat, pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Cele mai aglomerate rute

Având în vedere că astăzi se încheie Minivacanţa de Rusalii şi multe persoane se vor întoarce acasă din locurile vizitate, în principal staţiunile turistice de la munte şi litoralul Mării Negre, se estimează că arterele aferente acestor zone, dar şi principalele trasee care converg către destinaţiile în cauză, vor fi intens circulate, ca urmare a numărului mare de turişti.

Cele mai aglomerate şosele rutiere din această perioadă sunt:

– Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul de întoarcere dinspre litoral;

– DN 1 Valea Prahovei, pe sensul Braşov – Ploieşti;

– Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, în direcţia către capitală, mai ales în zona lucrărilor de la km 36;

– DN 7 Valea Oltului, între Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti;

– DN 2, între Urziceni – Moviliţa – Sineşti;

– Iar pe DN 1 în Otopeni, DN 2 în Afumaţi, DN 4 în Popeşti-Leprdeni, DN 5 în Jilava şi DN 6 în Bragadiru, valorile de trafic sunt ridicate de obicei la intrarea în capitală.

Sfaturi pentru şoferi

Conducătorii auto trebuie să circule cu prudenţă în aceste condiţii de aglomeraţie şi:

  • să nu efectueze depăşiri sau manevre riscante,
  • să îşi păstreze atenţia la volan,
  • să conducă preventiv
  • să respecte totodată indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri de a alege rutele alternative existente, pentru fluidizarea arterelor cu valori de trafic ridicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS