Acasă Actualitate Soţia premierului israelian a recunoscut că a folosit fonduri guvernamentale în mod...

Soţia premierului israelian a recunoscut că a folosit fonduri guvernamentale în mod abuziv

-

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a recunoscut că a utilizat fonduri publice în mod abuziv şi a fost condamnată. Însă nu va merge la închisoare, deoarece a semnat o înţelegere cu procurorii, urmând să returneze statului 15.000 de dolari, informează Mediafax.

Sara Netanyahu a fost acuzată că ar fi cheltuit aproape 100.000 de dolari din fonduri publice pentru servicii de catering. Aceasta a declarat în mod fals că la reşedinţa premierului ţării nu există bucătari. Procurorii au pus-o sub urmărire penală anul trecut pentru fraudă şi abuz de încredere, însă procurorii au renunţat la acuzaţia de fraudă după ce aceasta şi-a recunoscut faptele.

La acea vreme, avocatul acesteia a declarat că acest caz este unul motivat politic, fiind o încercare a adversarilor lui Benjamin Netanyahu de a-l denigra.

Sara Netanyahu, amendată

Erez Padan, procurorul de caz, a declarat că în dosarul soţiei premierului au fost făcute „concesii semnificative”, iar înţelegerea semnată de aceasta cu Parchetul este una „echilibrată şi corectă”.

Astfel, Sara Netanyahu va trebui, în baza acordului semnat, să plătească statului 12.490 de dolari şi o amendă de 2.777 de dolari. The Jerusalem Post notează că instanţa de judecată a acceptat acest acord, iar soţia premierului va avea cazier în urma acestei sentinţe. Totodată, instanţa a decis că autorităţile israeliene îşi vor păstra dreptul de a o chema în judecată, în civil, pe Sara Netanyahu, pentru recuperarea a aproximativ 50.000 de dolari.

Despre Sara Netanyahu

Sara Netanyahu este născută la 5 noiembrie 1958, în Kiryat Tivon, Israel. Este soția premierului israelian Benyamin Netanyahu, Sara Ben-Artzi. Ea este psiholog, scrie wikipedia.

În 1991, s-a căsătorit cu politicianul Benjamin Netanyahu. Au împreună doi copii. În timpul primului mandat al soțului său (1996-1999), ea a prezidat Yad b’Yad, o organizație care ajută victimele violenței și Tza’ad Kadima. Organizația este dedicată copiilor cu paralizie cerebrală. În 2000, ea a reluat munca de psiholog școlar în serviciile municipalității din Ierusalim.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. TODOME îşi modelează viitorul în business cu fier forjat

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...