16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoţia premierului israelian a recunoscut că a folosit fonduri guvernamentale în mod abuziv

Soţia premierului israelian a recunoscut că a folosit fonduri guvernamentale în mod abuziv

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a recunoscut că a utilizat fonduri publice în mod abuziv şi a fost condamnată. Însă nu va merge la închisoare, deoarece a semnat o înţelegere cu procurorii, urmând să returneze statului 15.000 de dolari, informează Mediafax.

Sara Netanyahu a fost acuzată că ar fi cheltuit aproape 100.000 de dolari din fonduri publice pentru servicii de catering. Aceasta a declarat în mod fals că la reşedinţa premierului ţării nu există bucătari. Procurorii au pus-o sub urmărire penală anul trecut pentru fraudă şi abuz de încredere, însă procurorii au renunţat la acuzaţia de fraudă după ce aceasta şi-a recunoscut faptele.

La acea vreme, avocatul acesteia a declarat că acest caz este unul motivat politic, fiind o încercare a adversarilor lui Benjamin Netanyahu de a-l denigra.

Sara Netanyahu, amendată

Erez Padan, procurorul de caz, a declarat că în dosarul soţiei premierului au fost făcute „concesii semnificative”, iar înţelegerea semnată de aceasta cu Parchetul este una „echilibrată şi corectă”.

Astfel, Sara Netanyahu va trebui, în baza acordului semnat, să plătească statului 12.490 de dolari şi o amendă de 2.777 de dolari. The Jerusalem Post notează că instanţa de judecată a acceptat acest acord, iar soţia premierului va avea cazier în urma acestei sentinţe. Totodată, instanţa a decis că autorităţile israeliene îşi vor păstra dreptul de a o chema în judecată, în civil, pe Sara Netanyahu, pentru recuperarea a aproximativ 50.000 de dolari.

Despre Sara Netanyahu

Sara Netanyahu este născută la 5 noiembrie 1958, în Kiryat Tivon, Israel. Este soția premierului israelian Benyamin Netanyahu, Sara Ben-Artzi. Ea este psiholog, scrie wikipedia.

În 1991, s-a căsătorit cu politicianul Benjamin Netanyahu. Au împreună doi copii. În timpul primului mandat al soțului său (1996-1999), ea a prezidat Yad b’Yad, o organizație care ajută victimele violenței și Tza’ad Kadima. Organizația este dedicată copiilor cu paralizie cerebrală. În 2000, ea a reluat munca de psiholog școlar în serviciile municipalității din Ierusalim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS