12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTemperaturi de 34 de grade în weekend

Temperaturi de 34 de grade în weekend

Temperaturi de 34 de grade în acest weekend. Vremea se menține deosebit de caldă în acest sfârșit de săptămână, o scădere a temperaturilor urmând să se înregistreze începând de luni. Valorile termice înregistrate în ultima vreme depășesc cu 7-8 grade limitele normale ale perioadei, notează Hotnews.

”Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie”, se arată într-o avertizare ANM.

Temperaturi de 34 de grade în weekend

Potrivit ANM, temperaturile înregistrate depășesc cu mult valoarea temperaturilor normale pentru această perioadă. „Este vreme călduroasă, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, care depășesc valorile normale pentru această dată cu până la 7-8 grade Celsius. Din cauza umidității foarte ridicate, acest indice temperatură-umeazeală atinge 80 de unități și îl depășește ușor”, a explicat meteorologul de serviciu.

Abia marți temperaturile vor scădea și în Oltenia

ANM a mai transmis că, începând de luni, vom avea parte de temperaturi mai scăzute. „Luni scad temperaturile în vest, nord, centru, dar în sud, în sud-este este în continuare foarte cald, marți scad ușor și aici în sud și sud-est, până miercuri”, a mai precizat meteorologul.

Temperaturile înregistrate în weekend vor varia între 27 și 34 de grade Celsius, însă după-amiezile și serile vor veni cu nori, averse, descărcări și intensificări de vânt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS