10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Constituţională din Moldova a anulat decizia prin care nu recunoştea Guvernul Maia Sandu

Curtea Constituţională din Moldova a anulat decizia prin care nu recunoştea Guvernul Maia Sandu

Curtea Constituţională din Moldova a anulat decizia prin care nu recunoştea Guvernul Maia Sandu şi cea privind dizolvarea Parlamentului. Curtea Constituțională a Republicii Moldova a anunțat, astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, că a anulat mai multe decizii luate în perioada 7-9 iunie. Printre acestea se numără şi cea privind dizolvarea Parlamentului, dar şi cea prin care nu recunoştea Guvernul Maia Sandu, potrivit Mediafax.

„S-a admis revizuirea actelor Curţii, pronunţate în perioada 7-9 iunie 2019”, a anunţat preşedintele instituţiei. „Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. În scurt timp, pe site-ul Curţii Constituţionale va fi publicat un comunicat în acest sens”, a mai informat acesta.

În cadrul deciziei de sâmbătă se mai arată că judecătorii au hotărât din oficiu revizuirea acestor acte. „La baza anulării a stat situaţia de fapt din Republica Moldova, în special anunţul transferului de putere către Guvernul Prim-ministrului Maia Sandu şi a coaliţiei formate în Parlamentul Republicii Moldova”, au explicat judecătorii constituţionali de la Chişinău.

„Prin anularea actelor Curţii din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de dna. Zinaida Greceanîi dobândeşte, ope constitutionis, calitatea de Parlament constituţional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum şi actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de dna. Maia Sandu”, se mai arată în decizia Curţii Constituţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS