10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaporal reținut pentru agresiune sexuală

Caporal reținut pentru agresiune sexuală

Caporal reținut pentru agresiune sexuală. Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat în urmă cu puțin timp că s-a dispus reținerea unui militar suspectat de agresiune sexuală. ”Procurorii Parchetului Militar București au dispus, în dimineața zilei de sâmbătă, reținerea pentru 24 de ore a unui caporal din cadrul MApN pentru o infracțiune de agresiune sexuală produsă vineri, 14 iunie, în Capitală. Caporalul va fi prezentat Tribunalului Militar București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a transmis MApN.

Militarul, care are 38 de ani, ar fi agresat sexual o minoră de 13 ani.

Militarul era încadrat la UM 01348 București și era detașat la UM 01295 București. Acesta a fost declarat apt pentru serviciul militar la toate testările psihologice susținute în calitate de militar profesionist. Ultima testare a fost efectuată în luna noiembrie 2018.

Potrivit MApN, unitatea militară în care este încadrat va dispune măsurile legale prevăzute de Legea nr 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști. Cel mai probabil, caporalul va fi suspendat din funcție, situație în care nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naționale.

Conform legii menționate, în situația în care, în urma trimiterii în judecată, va fi condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă, mililtarul  va fi trecut în rezervă  începând cu data suspendării din funcție.

SursaMApN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS