27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO)Secretul elevei admise la Academia din SUA

(VIDEO)Secretul elevei admise la Academia din SUA

Care este secretul elevei admise la Academia din SUA? A avut parte de o pregătire fulger de doar trei săptămâni şi foarte multe emoţii. A susţinut probe sportive, medicale, psihologice, dar şi teste pentru verificarea cunoştinţelor. A fost un proces lung, dar care s-a dovedit a fi încheiat cu succes. Aşa descrie Ioana Cezara Vlad, eleva Colegiului Militar din Craiova, admiterea la Academia Forţelor Navale Annapolis din Statele Unite ale Americii. Competiţia a fost foarte strânsă pentru că au fost doar trei locuri.

Eleva Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“, Ioana Cezara Vlad s-a despărţit joi de viaţa de liceu. Face parte din promoţia „Bălcescu 200“. Ea este singura elevă care are acum şi calitatea de studentă. A fost admisă la Academia Forţelor Navale Annapolis din Statele Unite ale Americii. Competiţia a fost foarte strânsă. Au fost doar trei locuri, iar din România au fost 11 elevi care şi-au dorit să urmeze studiile la această academie.

„A fost un proces greu, dar până la urmă s-a încheiat cu succes. Am susţinut probe la engleză, probe sportive, probe medicale, test psihologic cu românii. După aceste probe am revenit, după o săptămână, în care am dat alte probe cu cei de la Forţele Aeriene din Statele Unite. Am avut şi un test care seamănă cu examenul de bacalaureat. Apoi am dat alte probe sportive şi la final un interviu. Am avut timp doar trei săptămâni să mă pregătesc pentru acest examen şi am fost foarte stresată. Am fost 11 candidaţi la nivel naţional pe trei locuri. După interviu am aflat că suntem doi candidaţi din România acceptaţi la Academia Forţelor Navale. Eu şi un coleg de la Câmpulung Moldovenesc“, a spus Cezara.

A admirat mereu uniforma militară

De-a lungul timpului, nu au fost foarte multe fete admise la această academie. „Din câte ştiu, a mai fost o fată admisă, dar cu mulţi ani în urmă“, a mai spus eleva de la Colegiul Militar din Craiova.
Cezara spune că a ales Academia Forţelor Navale din SUA, pentru că mereu a admirat uniforma militară a forţelor navale. „Pentru că eu provin dintr-un oraş -port, tot timpul am fost de Sfânta Maria pe faleza cazinoului din Constanţa şi am privit cu admiraţie defilarea, uniforma Forţelor Navale“, a mai spus eleva. Pentru a putea participa la admiterea organizată de academia din SUA, Cezara a făcut parte din primii zece elevi cu cele mai mari medii la clasă.

Va începe cursurile la academia din SUA peste câteva zile

Pentru Cezara, perioada până la studenţie este foarte scurtă. Pe 17 iunie va începe cursurile la Academia Forţelor Navale din Statele Unite ale Americii. Va porni la drum cu gândul că îşi va continua pasiunea pentru karate. Eleva spune că de fapt acest sport a ajutat-o să fie admisă la academia din SUA.

„Ştiu că este o academie foarte bună, unde să pot excela. Din câte ştiu, are şi un club de karate, ceea ce îmi place mie foarte mult să practic. Acest sport mi-a insuflat perseverenţa, disciplina. Rezultatele pe care le-am obţinut la campionatele naţionale, europene şi mondiale m-au ajutat foarte mult la interviul pentru admiterea la academie“, a spus Cezara.

Tânara îşi va urma visul de a deveni pilot. Îşi doreşte să aibă o carieră militară în ţară. „Am aflat că Academia Forţelor Navale din Annapolis pregăteşte şi piloţi specializaţi pentru forţele navale. Şi, din câte ştiu, MApN a achiziţionat elicoptere Puma. Avem o escadrilă şi sunt interesată să merg în această direcţie“, a spus Cezara Ioana Vlad. Pentru a urma cariera militară pe care şi-a dorit-o, Cezara va urma patru ani de studii la Academia Forţelor Navale din Statele Unite ale Americii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS